Πολιτική|21.11.2022 14:46

Αχτσιόγλου: Αποτρόπαιες οι εικόνες στο σπίτι της κας Κολοβού - Αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αναφορά στην υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού, αλλά χωρίς να λάβει απάντηση από τον Χρήστο Σταϊκούρα έκανε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Σήμερα το πρωί είδαμε αποτρόπαιες εικόνες στο σπίτι της δημοσιογράφου της κας Κολοβού της οποίας το σπίτι πλειστηριάζεται για μία οφειλή 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζετε» δήλωσε στην πρωτολογία της η κα Αχτσιόγλου απευθυνόμενη προς τον κ. Σταϊκούρα.

Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα χρέη της ελληνικής κοινωνίας έχουν αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα. Προς την εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνονται και τα κόκκινα, τα οποία μπορεί να εμφανίζονται μειωμένα στους ισολογισμούς των τραπεζών, όμως, εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Υπάρχει ο κίνδυνος για μια νέα γενιά κόκκινων δανείων δημιουργείται εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Η κα Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «συγκεκριμένες τραπεζοκεντρικές επιλογές» που έκανε εξαρχής η κυβέρνηση όπως  «στον πτωχευτικό και στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Να υπάρχει πλήρης ελευθερία σε τράπεζες και funds, καμία δεσμευτικότητα των πιστωτών για ρυθμίσεις και καμιά προστασία της πρώτης κατοικίας, πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών».

«Για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, και πρώτης κατοικίας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι» επισήμανε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλήπλειστηριασμοίειδήσεις τώραΙωάννα ΚολοβούΈφη Αχτσιόγλου