Πολιτική|29.11.2022 17:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι συζήτησαν με τον βασιλιά Κάρολο - Το σχέδιο ανάπλασης 14 εκατ. ευρώ για το Τατόι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου (Eurokinissi)
Συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου (Eurokinissi)
Συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου (Eurokinissi)
Συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου (Eurokinissi)

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της DailyMail. Σύμφωνα με αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον Βρετανό μονάρχη και το σχέδιο για την ανάπλαση του Τατοΐου, το οποίο, μάλιστα, αναφέρεται ως οικογενειακό σπίτι του πρίγκιπα Φίλιππου, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Το βρετανικό μέσο σημειώνει ότι το πάλαι ποτέ βασιλικό κτήμα είναι πλέον ερείπια, ωστόσο μέσα στον κοινό σχεδιασμό των δύο χωρών είναι και το να μετατραπεί σε μουσείο. «Ο βασιλιάς επισκέφθηκε το Τατόι -όπου είναι θαμμένος ο παππούς του- πέρυσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας», επισημαίνεται, ενώ, υπογραμμίζεται ότι, «το Prince's Trust, μια οργάνωση του βασιλιά Καρόλου, παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού».

Με πρότυπο την ανακαίνιση του Dumfries House

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής έχει θέσει ως στόχο την ανάπλαση των ανακτόρων του Τατοΐου, τη μετατροπή τους σε έναν αξιοποιήσιμο χώρο και την απόδοσή τους, μετέπειτα στο κοινό. Στο παρελθόν ο βασιλιάς Κάρολος υπήρξε υπεύθυνος για την ανακαίνιση του Dumfries House, στη βάση της οποίας αναμένεται να κινηθεί και η ανάπλαση του Τατοϊου και, για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη χρονιά, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Dumfries House.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κτήμα ΤατοΐουΛονδίνοανάπλασηειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒασιλιάς Κάρολος