Πολιτική|30.11.2022 15:28

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: «Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν οι λίστες που δημοσιεύτηκαν είναι πραγματικές»

Newsroom

«Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει αν είναι πραγματικές οι λίστες» τόνισε για τις παρακολουθήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «η δικαιοσύνη θα φέρει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στις πραγματικές της διαστάσεις. Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς αν είναι πραγματικές οι λίστες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τα γεγονότα είναι ότι τα κακόβουλα λογισμικά υπήρχαν ήδη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2017 - 2018» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα όπως και σε άλλες χώρες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πραγματικά γεγονότα και μυθιστορηματικά γεγονότα από κάποιους θέλουν να εργαλειοποιήσουν και να ταυτίσουν υποθέσεις με πραγματικά γεγονότα.

«Εμείς δεν θέλουμε να μείνει σκιά»

«Όλοι θέλουμε να μάθουμε για τις παρακολουθήσεις. Θα μάθουμε όταν η δικαιοσύνη εξαντλήσει τον έλεγχο αυτών των στοιχείων και της διαδικασίας και φωτίσει το θέμα αυτό σε όλες του τις πτυχές. Εμείς δεν θέλουμε να μείνει σκιά στο όλο θέμα» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός το αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα, απέδωσε πολιτικές ευθύνες, τρέχουν στη Βουλή υποθέσεις, τρέχουν δικαστικές διαδικασίες, φέρνουμε νομοθετική διαδικασίες».

Για Κιβωτό του Κόσμου: «Η κυβέρνηση δε γνώριζε»

Για την Κιβωτό του Κόσμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η κυβέρνηση δεν γνώριζε και δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για την διαχείριση τέτοιων θεμάτων. Το έργο της κυβέρνησης ξεκινά όταν αποκαλύπτεται ένα θέμα και η υπόθεση πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης».

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας»

«Οι εκλογές θα γίνουν όπως είχαμε πριν από την πρώτη στιγμή. Για εμάς ο πολιτικός εκλογικός χρόνος δεν ζυγίζεται με βάση τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε τέλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραPredatorπαρακολουθήσειςΓιάννης Οικονόμουκιβωτός του κόσμου