Πολιτική|16.12.2022 16:42

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα Πάτση – Ό,τι έκανε, θα ήταν απολύτως νόμιμο αν δεν ήταν βουλευτής

Newsroom

Για τις παρεμβάσεις στην αγορά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Επίσης σημείωσε πως δεν υπάρχει θέμα Πάτση στη Νέα Δημοκρατία, ισχυριζόμενος πως εάν δεν ήταν βουλευτής, «θα ήταν όλα νόμιμα».

«Δεν υπάρχει θέμα Πάτση»

Αναφερόμενος στον κ. Πάτση που ελέγχεται για την υπόθεση των Πόθεν Έσχες ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «θέμα Πάτση» λέγοντας ότι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε ένα νόμο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας το 2017.

«Ό, τι έχει κάνει ο κ. Πάτσης, εάν δεν ήταν βουλευτής, θα ήταν απολύτως νόμιμο. Το ότι ήταν βουλευτής δημιουργεί κάποια ζητήματα, τα οποία θα κρίνει η δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές», συμπλήρωσε.

Τι δήλωσε για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Μαρίας Σπυράκη να ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας υποστηρίζοντας ότι είναι θαρραλέα πολιτική κίνηση.

«Η ΝΔ δεν επιτρέπει σκιές. Οι Ευρωπαϊκές Αρχές θα ακολουθήσουν την έρευνα που θα κάνουν και από εκεί και πέρα, όταν με το καλό τελειώσει θα επανέλθει στη ΝΔ», ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «αν η κ. Σπυράκη  ήξερε (ότι συνεργάτης της) λάμβανε παρανόμως τα χρήματα, κακώς το επέτρεψε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για τη διαφορά των 5,5 μονάδων που δίνουν οι δημοσκοπήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λέγοντας ότι δεν είναι μικρή μετά από τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης, σε μια θητεία με τόσο μεγάλα προβλήματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε μεταξύ άλλων και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης δανείων το οποίο ανακοίνωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα λέγοντας ότι η είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των δανειοληπτών δεν συνδέεται με κρατικές επιχορηγήσεις.

«Η πρώτη φορά που οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη είναι αυτή» είπε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις ότι καλύπτει ένα μικρό μέρος των δανειοληπτών που βλέπουν τις δόσεις να ανεβαίνουν λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

«Είναι το περισσότερο που έχει γίνει ποτέ», πρόσθεσε ο υπουργός υποστηρίζοντας ότι νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς την εμπορική πολιτική των τραπεζών δεν δύναται να υπάρξει γιατί οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες.

«Ο κ. Σταϊκούρας εκ μέρους της κυβερνήσεως, δίνει μια μάχη με τις τράπεζες. Η πίεση είναι μεγάλη στα όρια που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» συμπλήρωσε για το θέμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΜαρία ΣπυράκηΆδωνις ΓεωργιάδηςΑνδρέας Πάτσης