Πολιτική|16.12.2022 18:17

Τι απαντά η Μαρία Σπυράκη μετά το αίτημα άρσης ασυλίας: Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση  της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την Παρασκευή αναστολή της κομματικής ιδιότητας, έως ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεση με το επίδομα αλλοδαπής που έλαβε συνεργάτης της και οδήγησε τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα στο να αιτηθεί την άρση της ασυλίας της.

Σπυράκη: Παλιά υπόθεση

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κ. Σπυράκη, ανέφερε πως πρόκειται για παλιά υπόθεση, διαμηνύοντας πως θα στραφεί εναντίον του συνεργάτη της. «Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», δήλωσε στο MEGA.

Εφόσον καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, είναι πιθανόν να δικαστεί για απιστία, σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη ίσως γίνει στην Ελλάδα.

Τι απαντά ο συνεργάτης της ευρωβουλευτή

Την ίδια στιγμή, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του συνεργάτη της κ. Σπυράκη, αναφέρθηκε στα αναφέρθηκε στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ τόνισε πως εργαζόταν κανονικά εκείνη την περίοδο, αλλά εξ αποστάσεως.

«Η μητέρα του πέθανε το 2016. Ο πατέρας του αρρώστησε σοβαρά το 2018. Εκείνη την περίοδο έμεινε στην Ελλάδα, αλλά συνέχισε να εργάζεται κανονικά, αν και εξ’ αποστάσεως, όπως κάνει και τώρα», δήλωσε και συνέχισε:

«Έχει φύγει από τη θέση που ήταν, αλλά παραμένει στο ίδιο περιβάλλον. Είναι από τους καλύτερους στη δουλειά του. Αποδείχθηκε αυτό και στην πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε από τους υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου, που βγήκε δεύτερος ή τρίτος. Έχει φτάσει με την αξία του εκεί που έχει φτάσει. Δουλεύει πολύ σκληρά, τα χρήματα που παίρνει τα βγάζει με ιδρώτα».

Βαρύ το κλίμα για την Μαρία Σπυράκη στο Μαξίμου

Βαρύ είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την Μαρία Σπυράκη, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί πως θα κατέλθει στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυρία Σπυράκη δεν ανέφερε ποτέ στον πρωθυπουργό το ζήτημα με τον συνεργάτη της και μάλιστα η είδηση «έσκασε» την στιγμή που στην επικαιρότητα υπάρχει ο φερόμενος χρηματισμός της Εύας Καϊλή.

Η «σύνδεση» των δύο υποθέσεων, μολονότι η έκτασή τους δεν είναι, προβληματίζει τον πρωθυπουργό, την στιγμή άλλωστε που ακόμα το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται στην επικαιρότητα. Η κυρία Σπυράκη, πάντως, επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να… προλάβει να είναι υποψήφια (καταβάλλοντας στο Ευρωκοινοβούλιο τα χρήματα ή όποιο πρόστιμο), παρ’ όλα αυτά δεν είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα άρει την αναστολή της ιδιότητάς της.

Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο το ύψος των χρημάτων που έλαβε ο ένας συνεργάτης της, αλλά σίγουρα πρόκειται για αρκετά χρήματα. Αφορά το επίδομα αλλοδαπής, το οποίο δίδεται απ’ ευθείας στον συνεργάτη του ευρωβουλευτή. Με άλλα λόγια, δεν έχει άμεση εμπλοκή το γραφείο του εκάστοτε ευρωβουλευτή καθώς προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογράψει όταν προσελήφθη. Σύμφωνα με πηγές, είναι αρμοδιότητα του υπαλλήλου να πει στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος, σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα των αρμόδιων αρχών θα ρίξει φως στην υπόθεση, η οποία αλλάζει τα δεδομένα για την Μαρία Σπυράκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θα έχει τον τελευταίο λόγο σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και την τύχη της γαλάζιας ευρωβουλευτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρία ΣπυράκηΕυρωβουλήειδήσεις τώραΜέγαρο Μαξίμουάρση ασυλίαςΝέα Δημοκρατία