Πολιτική|20.12.2022 22:45

Ντόρα Μπακογιάννη: Κέρδισε την προσφυγή κατά του Πάνου Καμμένου για τη μη άρση της ασυλίας του

Newsroom

Κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει το  2018 για μη άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καταθέσει μήνυση κατά του πρώην υπουργού, για προσβολή, μέσω twitter, της αξιοπρέπειάς της, αλλά και της μνήμης του πρώτου συζύγου της, Παύλου Μπακογιάννη. Ο τότε υπουργός άμυνας είχε επικαλεστεί την ασυλία του, αποφεύγοντας, έτσι, την παραπομπή του σε δίκη. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο, στην απόφασή του, για παραβίαση του άρθρου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών σε δίκαιη δίκη. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι, η άρνηση άρσης της ασυλίας Καμμένου αποτέλεσε παρεμπόδιση. Επιπλέον, προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, επιδικάστηκε τα ποσά των 5.000€ για ηθική βλάβη και 1.240€ για δικαστικά έξοδα.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια. Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε. Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αγωγήΝτόρα Μπακογιάννηειδήσεις τώραΠάνος Καμμένοςάρση ασυλίας