Πολιτική|05.01.2023 21:34

Στο «κόκκινο» οι μηχανές στο Μαξίμου: Αυτή είναι η task force του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές - Πού θα εστιάσει η ΝΔ τις επόμενες 100 μέρες

Newsroom

Μπροστά έχει βάλει τις μηχανές το Μέγαρο Μαξίμου για τις εκλογές που, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, με πιθανότερες ημερομηνίες τις 2 και τις 9 του μήνα. Εάν το σενάριο αυτό επαληθευθεί, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει στις 21 Μάιου, χωρίς να διαταράσσονται οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει δημιουργήσει μια επίλεκτη task force που θα ηγηθεί στον δρόμο για τις εκλογές. Η task force, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Σοφίας Φασουλάκη, αποτελείται από τέσσερις ομάδες, που έχουν επιφορτιστεί με διαφορετικά καθήκοντα, αλλά έχουν έναν κοινό στόχο δώσουν τη νίκη στις εκλογές στη ΝΔ

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογιώργη, τον γραμματέα πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη. Η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα των εκλογών.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τον συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάση Νέζη και τον Παύλο Μαρινάκη και θα επιμεληθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Η τρίτη ομάδα με Γιάννη Μπρατάκο, Παύλο Μαρινάκη και τον γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιο Κονταδάκη είναι αρμόδια για την οργάνωση των εκλογών αλλά και για τις περιοδείες.

Η τέταρτη ομάδα έχει επιφορτιστεί με τον επικοινωνιακό συντονισμό της Νέας Δημοκρατίας και στα ηνία βρίσκονται ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η Κύρα Κάπη, διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Αμερικάνος σύμβουλος Έρικ Πάρκς και ο διευθυντής του γραφείο Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Τις ομάδες θα συνδράμουν υπουργοί της κυβέρνησης που δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Η ΝΔ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τις ερχόμενες 100 ημέρες θα δώσει έμφαση σε επικοινωνιακό επίπεδο στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου και στα  στοιχήματα της επόμενης 4ετίας, που περιλαμβάνουν: 

  • καλύτερους μισθούς
  • αναβαθμισμένη Υγεία
  • φθηνή στέγη για τους νέους 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραεκλογές 2023Κυριάκος Μητσοτάκης