Πολιτική|06.01.2023 08:41

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Γαύδο για τα Θεοφάνεια - Κίνηση με μηνύματα προς την Τουρκία

Newsroom

Συμβολική επίσκεψη στη Γαύδο για τα Θεοφάνεια πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται ξανά, λίγο πριν από τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Μόλις χθες εξάλλου οι Τούρκοι επιχείρησαν να στήσουν ένα ακόμα επεισόδιο στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα σε ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στο Φαρμακονήσι. Ελληνικό λιμενικό σκάφος που εκτελούσε περιπολία παρενοχλήθηκε έντονα από τουρκική ακταιωρό, η οποία με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να το εμβολίσει. Το ελληνικό λιμενικό προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε κινούμενη προς τα τουρκικά παράλια.

Λίγη ώρα αργότερα οι Τούρκοι επιχείρησαν ξανά να κάνουν το άσπρο - μαύρο καθώς ανακοίνωσή από το τουρκικό Λιμενικό υποστήριζε ότι ελληνικό σκάφος παρενοχλούσε ψαράδες και εν συνεχεία ανέφερε ότι απάντησε στις ελληνικές προειδοποιητικές βολές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κοντά στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές.

Η συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός διάλεξε για την ημέρα των Θεοφανείων να επισκεφτεί τη Γαύδο, ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου από όπου πρόκειται να διαμηνύσει την ανυποχώρητη στάση της Ελλάδας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα πως καμία γωνιά της χώρας δεν είναι ανυπεράσπιστη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων, ενώ θα επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο που λειτουργεί στο νησί

Σημειώνεται πως στη Γαύδο έχει να βρεθεί πρωθυπουργός από το 1996, με τον τελευταίο να είναι ο Κώστας Σημίτης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός ιστορικά που επισκέπτεται το νησί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΓαύδοςειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΘεοφάνεια