Πολιτική|12.01.2023 12:15

Βελόπουλος: «Ο Γλύξμπουργκ έπρεπε να ταφεί με τιμές» - Επικρίνει τις αποφάσεις του Μαξίμου αλλά δεν θα πάει στην κηδεία

Newsroom

Κατά της κυβέρνησης στρέφεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος  για την απόφαση η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ να γίνει ιδιωτικά, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να γίνει με την απόδοση τιμών.

«Ήταν τέως βασιλιάς; Ήταν. Έχουν ταφεί και άλλοι και ηθοποιοί και τραγουδιστές με τιμές. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διχαστεί ο ελληνικός λαός και για αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος πάντως δεν θα παραστεί στην κηδεία, ενώ σημείωσε σε σχέση με τις αποφάσεις του Μαξίμου ότι «η κυβέρνηση φάνηκε ότι “άλλο θέλω και άλλο κάνω και άλλο πρέπει να κάνω”».

Σχετικά με τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, σχολιάζοντας τις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κόμμα του, ο κ. Βελόπουλος είπε «απαγορεύουμε στον κάθε κ. Οικονόμου να χρησιμοποιεί το όνομα της Ελληνικής Λύσης γιατί το ρυπαίνει. Τα άλλα κόμματα συνεργάζονται μεταξύ τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε όλα είναι μαζί και θα πάω εγώ να συνεργαστώ μαζί τους; Αφού τα βρίσκουν αυτοί μεταξύ τους. Γιατί λένε συνέχεια ότι δεν θέλουν συνεργασία με τον Βελόπουλο; Αφού εγώ δεν τους θέλω».

«Πρέπει να είμαι τελείως παράλογος να επαναλάβω το εγκληματικό λάθος που έχουν κάνει άλλοι. Εγώ θέλω η Ελληνική Λύση να κυβερνήσει, όχι να συγκυβερνήσει. Να κυβερνήσουμε μόνοι μας, με βάση το δικό μας πρόγραμμα την Ελλάδα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3% και πήγε στο 34%», τόνισε. 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τέως βασιλιάς ΚωνσταντίνοςΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώραΕλληνική Λύση