Πολιτική|16.01.2023 10:21

Άγρια κόντρα Μαρκόπουλου-Θεοχαρόπουλου για την κηδεία Γλύξμπουργκ στον αέρα του OPEN

Newsroom

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Μαρκόπουλος εξήγησε ότι ο ίδιος δεν θα πήγαινε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ωστόσο σημείωσε ότι «είναι αδιανόητο σε βουλευτές που έχουν έναν σαφή όρκο στο Σύνταγμα να τους ζητάμε δηλώσεις πολιτικών φρονημάτων σε μία χώρα που είναι ελεύθερη».

«Έχω ακούσει κάποιες ανιστόρητες βλακείες. Άκουσα ότι ο Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας, ότι συνταγματικά η βασιλεία δεν ήταν κατοχυρωμένη. Θα ξεχάσουμε και την ιστορία μας. Αν είναι δυνατόν να λέμε ότι κινδυνεύει η δημοκρατία μας τον 21ο αιώνα επειδή κάποιοι πολίτες πήγαν να εκφράσουν το αίσθημά τους», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αποκαλύπτεστε», απάντησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος συνέχισε σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή της κηδείας. «Η αρχική απόφασή του ήταν να κηδευτεί ως ιδιώτης που είναι σωστό», σημείωσε ο ίδιος σχολιάζοντας ωστόσο γεγονότα που ακολούθησαν: «Είχαμε τις δηλώσεις Βορίδη, Πέτσα και άλλων, την παρέμβαση Σαμαρά ο οποίος έβαλε την ατζέντα», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού στη συνέχεια άλλαξε.

«Δεν είχα καταλάβει ότι υπάρχουν τόσοι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ που ακόμα και σήμερα τρέφουν φιλοβασιλικά αισθήματα», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θανάσης Θεοχαρόπουλοςτέως βασιλιάς ΚωνσταντίνοςΔημήτρης Μαρκόπουλοςειδήσεις τώρα