Πολιτική|18.01.2023 22:11

Η ώρα της απόφασης για την παράταση της προφυλάκισης ή μη της Εύας Καϊλή - Ποια η υπερασπιστική γραμμή

Newsroom

Την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει αν θα παραμείνει προφυλακισμένη για έναν ακόμα μήνα ή αν θα βγει με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, που έχει συμπληρώσει 40 ημέρες στις φυλακές Χάρεντ στις Βρυξέλλες συνεχίζει να δηλώνει αθώα.

Πληροφορίες την ήθελαν να δέχεται πιέσεις από τις βελγικές αρχές για να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας αντίστοιχο με αυτό που υπέγραψε ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. 

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του OPEN στις Βρυξέλλες, Μαρίας Αρώνη, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλη δεν θα αλλάξει κι ότι «θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «κρύος ιδρώτας» φέρεται να έχει λούσει τους Ευρωσοσιαλιστές από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Παντσέρι συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές, καθώς φοβούνται ότι κι άλλα μέλη της ευρωομάδας μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η λογίστρια του Παντσέρι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται στο μεταξύ η λογίστρια του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι μετά τη σύλληψή της στα πλαίσια των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό TgCOM24, η ακρόαση για να αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο, έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι, συνελήφθη νωρίτερα σήμερα από τη Μονάδα Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Αστυνομίας του Μιλάνου κατόπιν εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Qatargate.

Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσίαδιαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων. Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

Σημειώνεται πως ο Παντσέρι, ο κύριος ύποπτος για το Qatar Gate, συνήψε συμφωνία με τους Βέλγους εισαγγελείς στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι' αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Υπέγραψε μια ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, ένα πρόστιμο και την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της.

Η συμφωνία συνήφθη αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον επίσης ύποπτο Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα 120.000 ως 140.000 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

διαφθοράΕύα Καϊλήειδήσεις τώραΕυρωκοινοβούλιο