MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Αλλάζουν στελέχη και πρόσωπα στην Υγεία μετά τις δεύτερες εκλογές: Ποια ονόματα «παίζουν» για το υπουργείο Υγείας«Αυτά τα όνειρα είχα φτάνοντας στην Ελλάδα»: Αποφοίτησε ο Σισσέ από τη Γουινέα που είχε κινδυνεύσει με απέλαση - Το μήνυμά τουΔυστύχημα στα Τέμπη: Τι είπε στην απολογία του ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντοςΘετικά νέα για την ερπετολόγο που δάγκωσε οχιά - Βελτιώνεται σημαντικά η υγεία της - Όλα τα νεότερα
Homepage |   Food & Drink   |   18.01.2023 17:50
Newsroom
Newsroom

Ασαφετίδα: Το μυρωδικό που το ονόμασαν «κοπριά του διαβόλου» διχάζει τους σεφ της Ινδίας

επόμενο άρθροnext-article
Aσαφετίδα / freepik
Aσαφετίδα / freepik

Λαχταριστό ορεκτικό ή αποκρουστικό φυτό; Η ασαφετίδα ακούγεται αρκετά αθώα - είναι ένα άγριο φυτό μάραθου που προέρχεται από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ουζμπεκιστάν.

 

Η ρητίνη από τις ρίζες του χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα - συνήθως αφού αλεσθεί σε σκόνη και αναμειχθεί με αλεύρι. Το να πούμε ότι έχει μια ισχυρή μυρωδιά θα ήταν μια υποτίμηση. Στην πραγματικότητα, η μυρωδιά του είναι τόσο έντονη που μπορεί να είναι το πιο διχαστικό συστατικό μαγειρική στην Ινδία.

«Asa» σημαίνει κόμμι στα περσικά και «foetida» σημαίνει βρωμερή στα λατινικά. Στην Ινδία, όμως, ονομάζεται απλά «χινγκ».

Αν κατά λάθος λερώσετε τα χέρια σας με την ασαφέτιδα, θα παραμείνει, όσες φορές κι αν τα πλύνετε. Αν βάλετε μια απλή πρέζα στη γλώσσα σας, το στόμα σας θα αρχίσει να καίγεται.

Ο Siddharth Talwar και η Rhea Rosalind Ramji, συνιδρυτές Σχολής Σεφ και ειδικοί της ινδικής κουζίνας λένε αναφερόμενοι στο εν λόγω μυρωδικό: «Γεφύρωσε το χάσμα των γεύσεων του κρεμμυδιού και του σκόρδου που απαγορεύονταν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων στις σε μεγάλο βαθμό χορτοφαγικές ινδικές κοινότητες, όπως οι Jain, Marwari και Gujarati. Παρά τη γαστρονομική ποικιλομορφία της Ινδίας, το κρεμμύδι είναι μια σταθερά».

Οι Jain, για παράδειγμα, αποφεύγουν το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ εκτός από το να μην τρώνε κρέας. Ο Ramji παραδέχεται ότι η μυρωδιά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση: «Το ωμό χινγκ έχει συγκριθεί με σάπιο λάχανο. Του έχει δοθεί ακόμη και το παρατσούκλι "κοπριά του διαβόλου"».

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν μια έκδοση σε σκόνη που αναμιγνύεται με αλεύρι ρυζιού ή σιταριού. Ωστόσο, οι πιο τολμηροί μάγειρες θα αγοράσουν τη στερεή κρυσταλλική μορφή, η οποία μοιάζει με πετρώδες αλάτι.

Η ιστορία του

 

Ορισμένοι μελετητές θεωρούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έφερε για πρώτη φορά την ασαφετίδα στην Ινδία.

«Η δημοφιλής θεωρία είναι ότι ο στρατός του Αλεξάνδρου συνάντησε την ασαφετίδα στα βουνά Hindu Kush και τη μπέρδεψε με το σπάνιο φυτό silphium, το οποίο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την ασαφετίδα», εξηγεί ο ιστορικός της μαγειρικής Dr. Ashish Chopra.

«Με κόπο μετέφεραν το φυτό μαζί τους στην Ινδία ... για να διαπιστώσουν αργότερα ότι δεν ήταν αυτό που (περίμεναν). Παρ' όλα αυτά, οι Ινδοί είχαν πλέον τη συνάντησή τους με το χινγκ- ήρθε, είδε και έμεινε».

Ο καθηγητής προσθέτει ότι το χινγκ χρησιμοποιήθηκε σε κάποια ελληνορωμαϊκή μαγειρική, αλλά δεν κράτησε πολύ. Στις μέρες μας, απουσιάζει ως επί το πλείστον από το δυτικό φαγητό, με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση: Η σάλτσα Worcestershire.

Καθώς όμως τα παγκόσμια διατροφικά πρότυπα και οι ορέξεις αλλάζουν, ορισμένοι σεφ προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις συνταγές τους παραλείποντας το κρεμμύδι και το σκόρδο υπέρ της ασαφετίδας.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Ινδία
  • μαγειρική
  • Φυτό
  • ινδική κουζίνα
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 29.05.2023 12:52
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Με διπλό σύστημα η αξιολόγηση των αιτήσεων - Πώς θα βγουν οι δικαιούχοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 29.05.2023 09:50
Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά την καταρχήν συμφωνία για το αμερικανικό χρέος
MENSHOUSE
Ρόστο χοιρινό πάνω στο θάλασσα: Το νησί που θα ευχαριστηθείς μπάνιο και καλό φαγητό δίχως έγνοιες (Pics)
MENSHOUSE
Για τη μεγάλη ανατροπή: Οι νέες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για να γυρίσει το -20 (Pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
24-01-2023 07:48
Όλα για τη μαγιονέζα – Η ιστορία, η σπιτική συνταγή, τα ωμά αυγά και η διατροφική ασφάλεια
02
11.05.2023 07:50
Τα μούσμουλα μας ωφελούν - Γνωρίστε τις διατροφικές αρετές τους
03
15.12.2022 08:20
Το κόλπο για να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στο λεπτό
04
29.05.2023 08:20
Μ’ ένα σακουλάκι ρύζι – 6 συνταγές για γεύμα ή δείπνο και 2 ντρέσινγκ για ρυζοσαλάτες
05
30.03.2023 08:41
Μελάσα - Τι είναι και πώς αξιοποιείται

POPULAR VIDEOS

Μεσημεριανό δελτίο 29/05/2023
Μεσημεριανό... | 29.05.2023 14:00
Μεσημεριανό δελτίο 29/05/2023
Ώρα Ελλάδος 29/05/2023
Ώρα Ελλάδος... | 29.05.2023 09:58
Ώρα Ελλάδος 29/05/2023
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ώρα Ελλάδος
Ώρα Ελλάδος... | 29.05.2023 09:21
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ώρα Ελλάδος
Εκλογές στην Τουρκία: Το OPEN μέσα στο… Σαράι του Ερντογάν
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2023 19:04
Εκλογές στην Τουρκία: Το OPEN μέσα στο… Σαράι του Ερντογάν
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023
Κεντρικό... | 28.05.2023 19:50
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023