Πολιτική|19.01.2023 13:39

ΥΠΕΞ: Απόλυτα προβλέψιμη η επιθετικότητα από τον Τσαβούσογλου - «Κλείδωσε» η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

Newsroom

Για την συνάντηση Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου ενημερώθηκε η Αθήνα και μελέτησε με προσοχή τις επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος άφησε νέες αιχμές κατά της Ελλάδας και υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι εκείνη που προκαλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Αλεξία Τασούλη, στο υπουργείο Εξωτερικών βλέπουν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν απόλυτα προβλέψιμη καθώς η Αθήνα γνωρίζει ότι θα υπήρχε δυσαρέσκεια από την Τουρκία ειδικά από την στιγμή που η Ελλάδα είχε ενημερώσει εγκαίρως και επαρκώς την αμερικανική διπλωματία για τις ελληνικές θέσεις στο θέμα των ελληνοτουρκικών και για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Αθήνα νότια από Κρήτη και Πελοπόννησο.

Η Αθήνα υπογραμμίζει ξεκάθαρα ότι η τουρκική στάση αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια και την σταθερότητά στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι η Ελλάδα η χώρα της περιοχής που προβάλλει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις.

Διπλωματικές πηγές απορρίπτουν τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και την επίθεση που έκανε στην Ελλάδα, μία χώρα δηλαδή που είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και απειλείται ανοιχτά με casus belli.

Κλειδώνει η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο OPEN, φαίνεται πως κλειδώνει η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στην Άγκυρα και στην Ιερουσαλήμ.

Οικονόμου: Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε σήμερα νωρίτερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «η χώρα μας δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε άλλη χώρα πώς θα εξοπλίζεται και τι θα επιδιώκει να προμηθεύεται. Αυτό που φροντίζει να κάνει η χώρα μας είναι να θωρακίζει την άμυνά μας και να αναδεικνύει με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται την επιθετικότητα της Τουρκίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

υπουργείο Εξωτερικώνειδήσεις τώραΑντονι ΜπλίνκενΤουρκίαΜεβλούτ Τσαβούσογλου