Πολιτική|25.01.2023 15:59

Γεραπετρίτης: Αποδεκτή η πρόταση μομφής - Θα συζητηθεί αμέσως

Newsroom

Η πολιτική κόντρα έχει χτυπήσει πλέον «κόκκινο». Αργότερα σήμερα, Τετάρτη, θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που κατέθεσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητεί την άμεση ενέργεια της συνεδρίασης, έτσι ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα

Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση κατέθεσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις για την υπόθεση παρακολουθήσεων. Αμέσως μετά ο κ. Γεραπετρίτης έκανε αποδεκτή την πρόταση δυσπιστίας και ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δεδομένου του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός έχει την υποχρέωση, ζητεί την άμεση ενέργεια της συνεδρίασης έτσι ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης που εκπροσωπεί την κυβέρνηση. 

Η ανακοίνωση:

«Σε κρίσιμες στιγμές για την Δημοκρατία ο καθένας και καθεμιά οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που αναλογούν και να στεκόμαστε με δημοκρατική ευθύνη απέναντι στην οποία εκτροπή αλλά και στην συνέπειες της εκτροπής διότι είναι ήδη ορατές οι πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας.

Όταν υπονόμευση των δικαιωμάτων του πολίτη συνοδεύει την φτώχεια την ασφάλεια της κοινωνικής πλειοψηφίας, όταν η δημοκρατία διασύρεται όταν ακόμα και ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας εμπλέκονται στα λιπαρά παιχνίδια των υποκλοπών τύπου μαφίας, τότε δεν αρκεί απλώς να διαπιστώνουμε ότι η Δημοκρατία η σταθερότητα η κοινωνική συνοχή, η θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή ακόμα και η ασφάλειά μας έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνηση και του πρωθυπουργού. Τότε οφείλουμε και έχουν ιστορική υποχρέωση να δράσουμε και σε ό,τι μας αφορά δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Έχουμε μόνο το Σύνταγμα και τα εργαλεία που μας προσφέρει.

Ο πρωθυπουργός είναι αμετάκλητα ένοχος η παραμονή στην διακυβέρνηση της χώρας όσον έκαναν ακόμη και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία για την ασφάλεια της χώρας για τα δικαιώματα».

Τι περιελάμβανε ο φάκελος Ράμμου

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε αρχικά τα ονόματα που αναγράφονται στον φάκελο που παρέδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμου καθώς ήταν υπό παρακολούθηση με αποδείξεις.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Σήμερα θα μιλήσουμε στη φάση των αποδείξεων, που μπορεί να αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα από το σύνολο των περιπτώσεων που το παρακράτος του Μαξίμου. Όσοι αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα από το φάκελο από τη συνάντηση με τον Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου μετά από αίτημα που εγώ κατέθεσα εγώ στις 7 Δεκεμβρίου όταν και επισκέφτηκα την Αρχή», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστειλε ο Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους, περιέχει το σκοτάδι που έχουμε όλες υποχρέωση οι δυνάμεις να φωτίσουμε».

Τα ονόματα

Στη συνέχεια ανέφερε τα ονόματα των αξιωματούχων: «Ζήτησα επισήμως για να ελεγχθεί εάν ετέθη σε επισύνδεση από την ΕΥΠ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της  διεύθυνσης Εξοπλισμών κ. Λάγιος και κύριος Αλεξόπουλος. Η απάντηση που έλαβα σε αυτόν το κλειστό φάκελο επίσημα ήταν 6 στα 6. Για όλους ευρέθησαν επί σύνδεσης της ΕΥΠ του κύριου Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑπρόταση μομφήςΑλέξης ΤσίπραςΓιώργος Γεραπετρίτηςειδήσεις τώρα