Πολιτική|26.01.2023 15:42

Παρακολουθήσεις: Στα ύψη η αντιπαράθεση – Η πρώτη τοποθέτηση Χατζηδάκη, το pressing ΣΥΡΙΖΑ και καταγγελίες ΝΔ για «εργαλειοποίηση» της ΑΔΑΕ

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση με το θέμα των παρακολουθήσεων να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κι ενώ στη Βουλή συζητείται η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας τις παρακολουθήσεις 5 πρώην και νυν στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί απαντήσεις από την κυβέρνηση για τους λόγους που ετέθησαν υπό παρακολούθηση ο κ. Χατζηδάκης και τα στελέχη των ΕΔ, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε καταγγελίες κατά της ΑΔΑΕ κάνοντας λόγο για «προνομιακές σχέσεις» της Ανεξάρτητης Αρχής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ για Χατζηδάκη: Με τι εκβιάζεται ο «στόχος 5046c» και υπερασπίζεται τον Μητσοτάκη;

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, ορμώμενο από την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας στη Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του κ. Χατζηδάκη, όσο και κατά της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν ο κ. Χατζηδάκης είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα υποκλοπών.

«Ο στόχος 5046c, κατά κόσμον Κωστής Χατζηδάκης, σε ένα κρεσέντο αναξιοπρέπειας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον ωτακουστή του και αρχηγό του παρακράτους κ. Μητσοτάκη που υπέκλεπτε τις συνομιλίες του από την ΕΥΠ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο. Από την ομιλία του ωστόσο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:

  1. Οι πράκτορες 000 και Κλουζώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ο πρωθυπουργικός ανιψιός και γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που απομακρύνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης;
  2. Αν ναι, τότε γιατί κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν τους έχει κατονομάσει στη Δικαιοσύνη;
  3. Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;
  4. Στους Κλουζώ ήταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου που υπέγραφε ανά δύο μήνες την ανανέωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση της;»

Πυρά και από ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ σχολιάζει με αφορμή την τοποθέτηση Χατζηδάκη: «Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί …«δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;»

«Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ξεσκεπάζει τα  περιβόητα ρυπαρά αυτονομημένα δίκτυα της ΕΥΠ, που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης;» διερωτάται το ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

«Πράγματι, «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα. Απέναντι σε αυτή τη συζήτηση ενόχων, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα δώσει την διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών».

Χατζηδάκης: Κάποιοι πράκτορες «000» αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο σε εμένα

Νωρίτερα, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πεπεισμένος πως ο Πρωθυπουργός «δεν έχει σχέση» και ότι «είναι ο πρώτος που θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση», στην πρώτη του τοποθέτηση, έπειτα από την επιβεβαίωση της παρακολούθησής του από την ΑΔΑΕ

«Στην περίπτωσή μου είναι  σαφές ότι ορισμένοι πράκτορες «000» ή κάποιοι Κλουζώ αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε μένα. Μπορεί να έχω κατακριθεί για τις ιδεολογικές μου τοποθετήσεις αλλά ποτέ κανένας δεν αμφισβήτησε την ηθική μου . Και στη συνέχεια διέρρευσαν τις πληροφορίες σε μέσα αντίπαλα στην κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από τον ίδιο επισημαίνοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς η ζωή του είναι διαυγής.

«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και επικοινωνία σου. Είμαι ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των μεθοδεύσεων. Ενώ εγώ θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση και για βαθιά προσωπικούς λόγους έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του ενδιαφέρεται πρωτίστως να ρίξει την κυβέρνηση. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός όμως αντέδρασε αμέσως. Στην περίπτωση μου είναι ένας Πρωθυπουργός  με τον οποίον έχουμε δεκαετίες κοινή διαδρομή.  Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός  δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση. Άλλωστε αυτή την υπόθεση, τη δύσοσμη χρησιμοποιούν τώρα κάποιοι εις βάρος του».

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο πρωθυπουργός με την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι έχει δείξει σεβασμό των θεσμών. «Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του», πρόσθεσε.

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε πως «η ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το γήπεδο της τοξικότητας και της λάσπης».

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι θα υπάρχει όμως και μια δεύτερη ευκαιρία αφού θα δοθεί η δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για μια σειρά ζητήματα μείζονος σημασίας. «Τα ερωτήματα εστιάζονται σε τρεις κυρίως ενότητες», τόνισε αναφέροντας ως πρώτη αυτή που αφορά το θέμα των επισυνδέσεων και των παράνομων λογισμικών. «Δεύτερον: ποια είναι ακριβώς η θέση του κ. Τσίπρα για όσα αναδείχθηκαν σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί ημερών της διακυβέρνησής του. Τρίτον σχετικά με τα ονόματα των πολιτών που ανέφερε: πώς ανέφερε τα ονόματα αυτά;», ρωτώντας επίσης αν τα ονόματα αυτά αναφέρονταν στην επιστολή του κ. Ράμμου.

Έθιξε επίσης την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ότι «ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός εγκληματικού δικτύου ή εγκληματικής συμμορίας» και ρώτησε «αν υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με όσα του καταμαρτυρεί; Υπάρχει κάποιος μέσα από την ΑΔΑΕ ο οποίος να έχει αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα;»

ΝΔ: Εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ από ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ επικαλούμενη δημοσίευμα της «Απογευματινής», σημειώνει πως αποκαλύπτονται «υπόγειες διαδρομές και το πώς ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει μια ανεξάρτητη αρχή σε προεκλογικό του ορμητήριο. Κάτι που έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα με την εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ και αποδείχθηκε ακόμη πιο έντονα χθες όταν ο κ. Τσίπρας έφθασε να παρανομεί από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ονόματα και επικαλούμενος τη συνάντησή του με τον κ.Ράμμο, τον οποίο είχε προτείνει σε αυτή τη θέση ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2019».

«Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν, όπως αποκαλύπτεται, η Αντιπροέδρος και Τακτικό Μέλος της Αρχής, κ. Παπανικολάου ήταν συνεργάτης του  Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλτά, αλλά και στο γραφείο πρώην Διοικητή της ΕΥΠ.  Για πολλοστή φορά, γινόμαστε δυστυχώς θεατές σε μία ακόμη παράσταση του έργου «Αρμοί της εξουσίας», με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του», σημειώνει η ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒουλήΚωστής Χατζηδάκηςπαρακολουθήσειςπρόταση μομφήςΣΥΡΙΖΑ