Πολιτική|30.01.2023 14:56

Αιχμές Θεοδωρικάκου για τον απερχόμενο διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή.

«Όταν την Κυριακή (σ.σ. 29.01.2023) διάβασα το δημοσίευμα του «Βήματος», είχα μόνο μία επιλογή. Να δώσω εντολή στην ΕΛΑΣ να στείλει αυτό το δημοσίευμα και ό,τι σχετικό υπάρχει στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να το ελέγξει και ταυτόχρονα να σταλούν αυτά στον Εισαγγελέα. Αυτά έγιναν αυτομάτως. Καθαρές, πεντακάθαρες κουβέντες», είπε αρχικά ο Υπουργός και ξεκαθάρισε ότι όλα θα έρθουν στο φως.

«Όταν ο υπουργός βρέθηκε μπροστά σε ένα δημοσίευμα που γράφει διάφορα, που πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, την υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη, ως προς τα πάντα και να μην μείνει τίποτα απ’ έξω και να λάμψει η αλήθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, παράλληλα, απάντησε σχετικά με την κριτική για την αλλαγή του διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Ηλία Κοσσυβάκη. «Θέλω να είμαι σαφής. Έχω αναλάβει τα καθήκοντά μου πριν 16 μήνες. Αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται κανείς ένα διάστημα για να γνωρίσει και αναγνωρίσει θέματα. Συνεπώς, την έκθεση της περυσινής χρονιάς του κ. Κοσσυβάκη, η αξιολόγηση που θα μπορούσα να κάνω – για να είμαστε αντικειμενικοί – ήταν πολύ περιορισμένη», είπε.

Σημείωσε, δε, ότι θα ήθελε πολύ περισσότερες υποθέσεις που να έχουν διερευνηθεί. «Τους τελευταίους μήνες, δεν έχω ενημέρωση από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας. Δεν έχω στοιχειώδη ενημέρωση. Ό,τι ακούτε… Εκεί υπήρχε για τις υποθέσεις ένα στεγανό…»!, προσέθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάκης Θεοδωρικάκοςδιαφθοράαστυνομίαειδήσεις τώρα