Πολιτική|02.02.2023 14:41

«Τρέχει» η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. - Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Πούπουζα

Newsroom

Για πάνω από τρεις ώρες ο υπουργός Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον νέο διευθυντή των Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτη Πούπουζα, με βασικό θέμα της συζήτησης τους να είναι η διαφθορά μέσα στην αστυνομία και η μεγάλη έρευνας που έχει ξεκινήσει για τις διασυνδέσεις αστυνομικών με ανθρώπους της νύχτας.

Σύμφωνα με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN και το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, ο κ.  Πούπουζας είχε στα χέρια του και τα πρώτα στοιχεία από τις μέχρι τώρα έρευνες ενώ είπε στον κ. Θεοδωρικάκο πώς προχωρά η έρευνα καθώς και πότε θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση «τρέχει» και θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο άμεσο διάστημα εξελίξεις σοβαρές σε αυτή την υπόθεση.

Μήνυση από τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου σε βάρος απόστρατου αξιωματικού

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο γιος του υπουργού κατέθεσε μήνυση και αγωγή  κατά του απόστρατου αξιωματικού των Εσωτερικών Υποθέσεων, για την καταγγελία του περί «συγκάλυψης υπόθεσης» από την ΕΛ.ΑΣ.

«Η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», επισημαίνει, σε γραπτή δήλωσή του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στην οποία εκφράζει την απόφασή του να μην αναφερθεί εφεξής στο θέμα της καταγγελίας αποστρατευθέντος αξιωματικού για την υπόθεση του γιο του.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Με αφορμή την άθλια σκευωρία, που στήθηκε από σκοτεινά κέντρα εναντίον μου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και την κάθαρση που κάνουμε πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα πλήττει σε όλα τα επίπεδα και τον γιο μου Δημήτρη -που το μοναδικό του παράπτωμα είναι ότι είναι γιος μου- θέλω να τονίσω ότι: Εφεξής δεν πρόκειται να αναφερθώ στο θέμα, αφού η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο γιος μου εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του, τον κ. Κούγια, ώστε να προσφύγει εναντίον όλων εκείνων που επιχείρησαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή του. Ως πατέρας μόνο παραπέμπω στη δήλωσή μου: Θα τους πάω μέχρι το τέλος. Ο λόγος στη Δικαιοσύνη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάκης ΘεοδωρικάκοςδιαφθοράΔιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεωνειδήσεις τώραΕλληνική Αστυνομία