Πολιτική|20.02.2023 15:44

Νικολάου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν εμμονή μαζί μου γιατί ταλαιπώρησα στις φυλακές δικούς τους, όπως τον Κουφοντίνα

Newsroom

Συνέχεια στην πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει έδωσε η Σοφία Νικολάου, απαντώντας στη διαρροή του πορίσματος του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ζημία ύψους 2 εκατ. ευρώ του Δημοσίου εξαιτίας των απευθείας αναθέσεών της.

Σε δηλώσεις της στο Star Κεντρικής Ελλάδος, η κυρία Νικολάου έβαλε στο «στόχαστρό» της τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ένα πόρισμα – «παραγγελία».

«Το πόρισμα όπως λέει ο κ. Βαξεβάνης είναι στα χέρια του. Αν αυτό δεν είναι παραγγελία που έχει δώσει ο ίδιος και ο Πολάκης, τι να πω;», είπε η Σοφία Νικολάου ενώ προανήγγειλε πως θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον «όλων όσων τη βάλλουν», συμπεριλαμβανομένων όπως είπε και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

 

«Εάν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν δώσει ένα τέτοιο πόρισμα στον Βαξεβάνη, είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη και για τη διαρροή και για το περιεχόμενο», συνέχισε.

«Γιατί όλοι αυτοί πρέπει να ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και αν τρομοκρατούνται από τραμπούκους σαν τον Πολάκη, θα πρέπει να μην τρομοκρατούνται», τόνισε.

Η Σοφία Νικολάου, μάλιστα, ανέφερε  ότι το πόρισμα δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα «της εμμονής» που έχουν μαζί της στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, όπως λέει: «Έκανα συγκεκριμένη δουλειά στις φυλακές και ταλαιπώρησα ανθρώπους δικούς τους, όπως είναι αναρχικοί κι άλλες κλίκες εκεί και με αποκορύφωμα τον Κουφοντίνα. Έχουν εμμονή μαζί μου, αλλά σε αυτή την εμμονή θα βγω νικήτρια».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια στις εκλογές άφησε ο Οικονόμου

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Σοφία Νικολάου να μην βρεθεί τελικά στη λίστα ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για πόρισμα του ΣΔΟΕ.

«Η κυρία Νικολάου έχει δώσει εξηγήσεις. Ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ την αδικεί, θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη, σταθμίζονται και εξετάζονται σε μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», κατέληξε, με αφορμή και το γεγονός ότι η κυρία Νικολάου έχει ανακοινωθεί ήδη από τη ΝΔ.

«Απαντήστε ξεκάθαρα αν θα την κρατήσει ο Μητσοτάκης», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Νικολάου που κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. «Απαντήστε ξεκάθαρα», λέει η κυρία Τσαπανδίου τονίζοντας ότι «ότι η ΝΔ οφείλει να τη διαγράψει».

Αναλυτικά η δήλωση

Ο κ. Οικονόμου να αφήσει τα μισόλογα και να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια την κυρία Νικολάου

Ο κ. Οικονόμου οφείλει να αφήσει τα μισόλογα για υποψήφιους που επικυρώνονται στα πρωτοδικεία και να απαντήσει ξεκάθαρα:

Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;

Αν όχι οφείλει να την διαγράψει σήμερα κιόλας τόσο από τις λίστες των ψηφοδελτίων όσο και από αυτές του κόμματος της ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παύλος ΠολάκηςΔημήτρης ΚουφοντίναςΣοφία Νικολάουφυλακέςειδήσεις τώραΚώστας Βαξεβάνης