Πολιτική|20.02.2023 19:39

Άντονι Μπλίνκεν: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Η ατζέντα της συζήτησης με Μητσοτάκη

Newsroom

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (20/02), ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Σοφία Φασουλάκη, τον αμερικανό υπουργό υποδέχτηκε, στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού αντάλλαξαν μία θερμή χειραψία, οι δύο άντρες μπήκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και ξεκίνησε άμεσα η συνάντησή τους, που αναμένεται να κρατήσει περίπου μισή ώρα. Στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι «καυτά» θέματα όπως οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνέπειές του, όπως επίσης και οι συνεργασίες και η διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στη συνέχεια, προς τιμήν του Άντονι Μπλίνκεν, θα παρατεθεί δείπνο στο οποίο θα παρευρεθούν και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Νίκος Δένδιας αλλά και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άννα – Μαρία Μπούρα.


Η ελληνική «καλησπέρα»

Την άφιξή του στη χώρα μας ανακοίνωσε μέσω ενός tweet ο αμερικανός ΥΠΕΞ. «Καλησπέρα Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην γενέτειρα της Δημοκρατίας. ΗΠΑ και Ελλάδα έχουμε κοινούς στόχους για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή», έγραψε στα ελληνικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντονι Μπλίνκενειδήσεις τώραΗΠΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜέγαρο Μαξίμου