Πολιτική|20.02.2023 20:42

ΣΥΡΙΖΑ για ένταση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών: Αυτά είναι τα «κατορθώματα» Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία

Newsroom

Μετά την ένταση που σημειώθηκε, μεταξύ δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και εκπαιδευτικών, έξω από το Μέγαρο Μουσικής το απόγευμα της Δευτέρας (20/02), σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ιδιωτικοποίηση, πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια και καταστολή»

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση του υπουργείου παιδείας, παρουσία και της Νίκης Κεραμέως. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης».

«Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολέγια και καταστολή», σημειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης. Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή. Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςέντασηαστυνομικοίεκπαιδευτικοίειδήσεις τώραΝίκη Κεραμέως