Πολιτική|22.02.2023 12:21

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό αλλά μονίμως απόντες από τα μέτρα στήριξης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι είναι μόνιμα παρών στην τοξικότητα και το διχασμό αλλά απών από τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας.

«Πώς απαντάτε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στα στελέχη των ΕΔ. Απόντες και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Παίρνετε διαζύγιο με την κοινωνία, είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό αλλά απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνία», είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ήδη οι αιτήσεις για το Market Pass έχουν φτάσει τις 700.000, εκτιμώντας ότι το νούμερο να είναι ακόμα μεγαλύτερο, ενώ θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για ψίχουλα.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς μίλησε για τις νέες ρυθμίσεις του εξωδικαστικού και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει ότι οι 25.000 ήταν λίγοι.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Υπογραμμίζω την σημασία που έχει το σημερινό νομοσχέδιο αλλά και οι τροπολογίες. Έρχεται να ωφελήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες ολόκληρες βρισκόντουσαν σε καθεστώς ομηρίας, με τις περιουσίες τους μετέωρες υπό αμφισβήτηση και δεύτερον το νομοσχέδιο λύνει με διαφάνεια και δικαιοσύνη έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ κράτους και πολιτών που διαρκεί από την ίδρυση του.

Ορίζεται ότι για να εγείρει αξιώσεις ένας ιδιώτης πρέπει να έχει τίτλους για 30 χρόνια ή να εργάζεται για πάνω από 40. Ρυθμίζονται αντιφάσεις που ευθύνεται το ίδιο το κράτος.

Η στήριξη των  αδύναμων πούμε αποτελεί προτεραιότητα. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση του market pass που θα καλύπτει το 10% όλων των βασικών μηνιαίων εξόδων κάθε οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο. Είναι ένα ακόμα σημαντικό ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο διεθνές κύμα ακρίβειας.

Μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση ότι είναι ψυχούλα έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700.000 αιτήσεις. Εκτιμώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο και επόμενες μέρες. Βρίσκεται στη Βουλή η τροπολογία που δίνει τους πολίτες μεγαλύτερη προστασία σήμερα που μέσω του εξωδικαστικού.

Με την τροπολογία παρατείνονται οι αμοιβές σε εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ και στα ναυπηγεία, ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα ομογενών από την Πρώην Σοβιετική Ένωση και καθιερώνονται φορολογικά κίνητρα σε όσους ασχολούνται σε εξαγωγές φυσικού αερίου.

Και τέλος μία παρατήρηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση που είστε απόντες σε όλα αυτά γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφιση τους. Πώς απαντάτε εσείς σε όλα αυτά; Δεν ψηφίσατε το επίδομα στους ένστολους και δεν συμμετείχατε σε άλλες ρυθμίσεις. Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό αλλά είστε μονίμως απόντες από την κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους και μία νέα άνοιξη στον τόπο μας, με μία ισχυρή δεύτερη εντολή για την αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαMarket PassΚυριάκος Μητσοτάκηςοικονομίαεκλογές 2023εκλογές