Πολιτική|22.02.2023 22:12

Εκλογές 2023: Οι επόμενες κινήσεις του Κώστα Καραμανλή μετά την απόφαση να μην είναι υποψήφιος

Newsroom

Στις επόμενες κινήσεις του Κώστα Καραμανλή είναι στραμμένα τα βλέμματα, μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Ο ίδιος συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ενώ, την ίδια ώρα, σύμφωνα με το OPEN, συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται κοντά του, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία «χρυσή εφεδρία» ενώ τονίζουν ότι  μπορεί, μεν να φεύγει από τη Βουλή, όχι, όμως και από την πολιτική.

Πρώιμα τα σενάρια που σχετίζονται με την Προεδρία της Δημοκρατίας

Συνομιλητές, πάντως του πρώην πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι θα συνεχίζει να στηρίζει την παράταξη της οποίας έχει υπάρξει και ο μακροβιότερος αρχηγός, και κατά την εκλογική μάχη της Άνοιξης. Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, είναι πολύ πρώιμα τα σενάρια που σχετίζονται με την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς το 2025, όταν αναμένεται η επόμενη εκλογή αρχηγού του κράτους, είναι ακόμα αρκετά μακροπρόθεσμο. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι ένα τέτοιο δυνητικό σενάριο βρίσκει σύμφωνους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο Μάκης Βορίδης κληθείς να σχολιάσει εάν θα ήταν καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε πως θα του άρεσε πολύ. Και ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σημείωσε ότι περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, ενώ πρόσθεσε ότι, «κοιτάξτε, εμείς στηρίξαμε τον Προκόπη Παυλόπουλο και ήταν μία χαρά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΚώστας ΚαραμανλήςΣΥΡΙΖΑΠρόεδρος της Δημοκρατίαςειδήσεις τώραεκλογές 2023