Πολιτική|08.03.2023 18:21

Νέα κόντρα Κεραμέως- Σκουρλέτη - Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Αλέξανδρος Διαμάντης
Νέα κόντρα επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και τον Πάνο Σκουρλέτη, μετά την πρωινή ένταση. Όλα ξεκίνησαν όταν η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρίσταται στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων. Σας ρωτώ κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε βουλευτές, πληρώνεστε κάθε μήνα για να έχετε προνόμια. Γιατί τους έχετε όλους αυτούς; Για μία δουλειά τους έχετε μην κοιτάτε κάτω κα Τζούφη. Για να κάνετε μία δουλειά. Αλλά έχετε μία δουλειά να κάνετε. Για αυτό σας έστειλαν εδώ οι Έλληνες πολίτες», υποστήριξε η ίδια, με τον Πάνο Σκουρλέτη να αντιδρά έντονα. «Ντροπή σας» της απάντησε, καλώντας την σε έντονο ύφος να ανακαλέσει.
«Είναι απαξιωτικό να μιλάτε έτσι σε βουλευτές», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς την Υπουργό Παιδείας. 
«Έχετε πάρει μία απόφαση ως κόμμα, εγώ όμως κ. Σκουρλέτη μπορώ να λέω την άποψη μου. Θα μου κάνετε λογοκρισία. Θέλετε να μου υπαγορεύσετε τι να πω κ. Σκουρλέτη; Καταλαβάινω ότι σας ενοχλεί αυτό το θέμα. Εγώ λοιπόν σας καλώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Πάρτε θέση για αυτό είστε εκλεγμένοι βουλευτές», αντίτεινε η Νίκη Κεραμέως, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θανάση Μπούρα να προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση. 
Η συνεδρίαση, πάντως, έκλεισε με την υπερψήφιση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας. «Ναι» ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

υπουργείο ΠαιδείαςΠάνος Σκουρλέτηςνομοσχέδιοειδήσεις τώραΝίκη Κεραμέως