Πολιτική|09.03.2023 18:15

ΥΠΕΘΑ για επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης επικοινωνίας

Newsroom

Επιβεβαιώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Νωρίτερα, ανακοίνωση για την επικοινωνία των δυο υπουργών εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας που έκανε λόγο για εποικοδομητικό και θετικό κλίμα. Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ και ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν να αναπτύξουν την ατζέντα με βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χουλούσι ΑκάρΝίκος Παναγιωτόπουλοςειδήσεις τώραυπουργείο Εθνικής ΆμυναςΤουρκία