Πολιτική|13.03.2023 16:29

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ: «Μην διανοηθεί ο Μητσοτάκης να κρύψει Καραμανλή και υπεύθυνους για τους σιδηροδρόμους»

Newsroom

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την είδηση ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης και όχι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι εκείνος που ενημερώσει την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την προσεχή Τετάρτη, όταν και αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «μη διανοηθεί να κρύψει από τη Βουλή Καραμανλή και υφυπουργούς που 4 χρόνια είχαν την ευθύνη για σιδηροδρόμους». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων» πίσω από τον υπουργό Επικρατείας, την οποία και χαρακτηρίζει «προσβλητική για την Δημοκρατία, την  αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση για σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ένα ερώτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία:

Θα έρθουν έστω και τώρα, 15 ημέρες μετά, στη Βουλή για να απαντήσουν για τις ευθύνες τους αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί κ. Καραγιάννης και κ. Παπαδόπουλος, καθώς και  ο ΓΓ του υπουργείου κ. Ξιφαράς;

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να τους κρύψει.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον «διοικητή» του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για την Δημοκρατία, την  αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος ΓεραπετρίτηςΣΥΡΙΖΑσιδηροδρομικό δυστύχημαειδήσεις τώραΒουλήΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚώστας Αχ. Καραμανλής