Πολιτική|14.03.2023 12:00

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου - Θα συμμετέχει Γεραπετρίτης και διοικήσεις ΟΣΕ και Hellenic Train

Newsroom

Σύσκεψη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη και των διοικήσεων της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2023 τα άμεσα μέτρα επανεκκίνησης των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα, από το τέλος Μαρτίου, με ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας, όπως την υποχρεωτική παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε σταθμό, ακόμη και αν αυτό καταστήσει αναγκαία τη μείωση στον όγκο του μεταφορικού έργου.

Παράλληλα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα μεταβεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο πρώην υπουργός μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ενημέρωσε πως είναι στη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να τοποθετηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη

Η αυριανή συνεδρίαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπως έχει οργανωθεί βάση του Κανονισμού της Βουλής, είναι προγραμματισμένη από την κυβέρνηση και δεν προβλέπεται η δυνατότητα στον πρώην Υπουργό να λάβει το λόγο σε μια αναλυτική παρέμβαση. Ως εκ τούτου, η όποια τοποθέτησή του συνεπώς θα είναι σε επόμενη συνεδρίαση που είναι αυτή που οργανώνεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Παράλληλα, μετά το χθεσινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Επιτροπής, κατά πληροφορίες, ανάλογο αίτημα κατέθεσε σήμερα και η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας εκτός του κ. Καραμανλή να προσέλθει και ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΤΡΑΙΝΟΣΕΤέμπηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜέγαρο Μαξίμου