Πολιτική|05.03.2019 15:09

Κουτσούμπας: Διαγράψατε το δικαίωμα της νεολαίας στη σταθερή εργασία

Κατερίνα Τζαβάρα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε στην τοποθέτησή του για το Δημογραφικό στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «είναι υποκρισία να έρχεστε με προτάσεις για μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού όταν με τις υπογραφές σας στις μνημονιακές επιταγές» και τη στήριξη ξένων κολοσσών «έχετε διαγράψει από το λεξιλόγιο της νεολαίας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Αναλύοντας τις διαστάσεις ενός προβληματικού εργασιακού περιβάλλοντος ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε πολλές παραμέτρους του και απηύθυνε το ερώτημα: «Δε γνωρίζετε για τις απολύσεις εγκύων ή νέων μωρομάνων οι οποίες ήταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου;» για να σχολιάσει επίσης πως «Η μητρότητα αποτελεί κόστος για το κράτος και τα μονοπώλια».

Είπε στη συνέχεια ότι «η ευελιξία έρχεται να στηρίξει τις ανάγκες της καπιταλιστικής κοινωνίας και όχι της εργαζόμενης μητέρας» και πρόσθεσε πως στην πραγματικότητα: «Προοδευτικό είναι η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Συντηρητικές είναι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρέχετε να τις υλοποιήσετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ με όχημα τη δήθεν συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε δηκτικά: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κυριολεκτικά διαγωνιστήκατε στην εξεταστέα ύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναπτύσσοντας στον αντίποδα όσα το κόμμα του πρεσβεύει για «πραγματική στήριξη» της μητρότητας και του δικαιώματος των νέων ανθρώπων στη δημιουργία οικογένειας και απόκτησης παιδιών.

δημογραφικόΔημήτρης Κουτσούμπας