Πολιτική|18.03.2023 18:57

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη η επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια - Το ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία

Newsroom

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει ο Παύλος Πολάκης, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι το όργανο έλαβε  υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης στην οποία έδωσε εξηγήσεις για πρόσφατες «αστοχίες» και επιβεβαίωσε τον σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Το «πράσινο φως» από τον Τσίπρα

Το πράσινο φως για την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζοντας στην επιστολή του στελέχους «γενναία αυτοκριτική».

Μάλιστα όπως επεσήμανε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η αυτοκριτική «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και δεν τη βλέπουμε συχνά» κάτι που «αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου πως η επιστολή Πολάκη «μάς αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή αυτοκριτικής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο».

Η επιστολή απολογίας Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα: Συγνώμη, δεν είχα πρόθεση να σας αμφισβητήσω

Όπως δηλώνει στην επιστολή απολογίας του, ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει αναφορικά με την συνολική συμπεριφορά του πως «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Την ίδια ώρα, τονίζει σχετικά με την στάση που τήρησε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην επίμαχη ανάρτησή του στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες προσώπων από δημοσιογράφους καθώς ονομάτων δικαστικών λειτουργών λέγοντας ότι «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης». Συνολικά μάλιστα σημειώνει πως για τα όσα συνέβησαν «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑεκλογέςΠαύλος Πολάκηςεκλογές 2023