Πολιτική|20.03.2023 05:45

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις για την τηλεδιοίκηση καταδεικνύουν τα ψέματα Γεραπετρίτη

Βούλα Κεχαγιά

Στο πεδίο της ανάδειξης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη λειτουργία των σιδηροδρόμων και χαρακτηρίζοντας ντροπή τις αναφορές περί «θυσίας» των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα μοιραία τρένα επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση, έχοντας κλείσει στο μεταξύ και το εσωκομματικό ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην σκιά των νέων αποκαλύψεων που έφερε στη δημοσιότητα το ethnos.gr και οι οποίες καταδεικνύουν πως ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης έλεγε ψέματα ισχυριζόμενος στην Επιτροπή Εμπορίου ότι λειτουργούσε κέντρο τηλεδιοίκησης στον σταθμό της Λάρισας.

Μάλιστα ο εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τομεάρχης Μεταφορών της ΚΟ Νίκος Παππάς σχολιάζει με δήλωσή του πως ο κ. Γεραπετρίτης πρέπει να μάς ειδοποιήσει ότι αποφασίσει να πει έστω και μία αλήθεια: «Μετά την ανακοίνωση του ΟΣΕ, τις δηλώσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τα αναρίθμητα ρεπορτάζ με εικόνα και ήχο από την κατεστραμμένη αίθουσα τηλεδιοίκησης έρχονται οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας ethnos.gr να καταδείξουν και αυτές τα ψέματα του κ. Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με τη Δήλωση Δικτύου 2023 του ΟΣΕ, που δημοσιεύει ολόκληρη το Έθνος, η Λάρισα δεν έχει τηλεδιοίκηση από το καλοκαίρι του 2019. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Ο κ. Γεραπετρίτης επεχείρησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό αλλά και το κοινοβούλιο. Δεν έχει κανένα νόημα να τού απευθύνει κανείς το λόγο» σημειώνει ο κ. Παππάς σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του ethnos.gr.

Τσίπρας: «Αντί να φέρει άριστους έφερε τους αρεστούς και επικίνδυνους»

Aναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κέρδισε την ψήφο του ελληνικού λαού πριν από τέσσερα χρόνια με σύνθημα το επιτελικό κράτος και την αριστεία «και αντί να εκσυγχρονίσει το κράτος το ξεχαρβάλωσε. Αντί να φέρει άριστους και τεχνοκράτες έφερε τους αρεστούς και επικίνδυνους».

Πρόσθεσε επίσης ότι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι να αλλάξει αυτό το κράτος, να το μετασχηματίσει με θεσμικές αλλαγές «με διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία, αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών και με ενίσχυση σε προσωπικό και δομές εκεί που υπάρχει ανάγκη». Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αυτό που οφείλει να καταστήσει σαφές στους πολίτες είναι ότι «εμείς δεν επιθυμούμε στο γαλάζιο αναποτελεσματικό κομματικό πελατειακό κράτος να βάλουμε ένα άλλο κομματικό κράτος».

Πώς σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου  τη δήλωση Γεωργιάδη και την επιστροφή Πολάκη

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης πως το δυστύχημα είναι μία ευκαιρία για την κυβέρνηση να συγκρουστεί με το «βαθύ κράτος» επισημαίνει ότι αυτό το διογκώνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και παλαιοκομματικές μεθόδους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα Πολάκη το οποίο συζητήθηκε εμβόλιμα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έπειτα από την επιστολή του βουλευτή προς τα μέλη του οργάνου, έγινε γνωστό ότι ο ίδιος παίρνοντας πρώτος τον λόγο αφού αναγνώρισε τα λάθη του δεσμεύτηκε πως από εδώ και πέρα θα είναι πιο προσεκτικός στο δημόσιο λόγο και τις αναρτήσεις του στα social media. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τού ασκήθηκε στη συνέχεια κριτική από στελέχη όλων των κομματικών πλευρών για τους χειρισμούς του και το ύφος του. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Γιώργος ΓεραπετρίτηςΤέμπηειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΕπιτροπή Θεσμών και ΔιαφάνειαςΠαύλος Πολάκης