Πολιτική|20.03.2023 21:51

Οικονόμου για Τέμπη: «Δεν μπορεί να γνώριζε ο Μητσοτάκης το χάος στο σταθμαρχείο» - Τι αποκάλυψε για την ημερομηνία εκλογών

Newsroom

Απαντήσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 57 ανθρώπων, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μετά και την τοποθέτηση στη Βουλή τη Δευτέρα (20/03) των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Γιώργου Γεραπετρίτη για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ημερομηνία διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών, σημειώνοντας ότι αυτές θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στο Mega ότι στον σταθμό της Λάρισας λειτουργεί τηλεδιοίκηση. «Κανένα παιχνίδι δεν παίζουμε με λέξεις, αυτό που γίνεται είναι ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα», είπε σχετικά με τη διαφορά του συστήματος τηλεδιοίκησης και του τοπικού πίνακα ελέγχου.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του σιδηροδρόμου»

«Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του σιδηροδρόμου αυτό που είπαμε είναι ότι λειτουργεί ένα τοπικό σύστημα ελέγχου που έχει και το αυτόματη χάραξη», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου και υπογράμμισε ότι, συγκεκριμένα στο σταθμαρχείο της Λάρισας, ο σταθμάρχης θα μπορούσε, με τον τοπικό πίνακα ελέγχου, να κάνει αυτόματη χάραξη. «Πριν φθάσει στα Τέμπη μπορούσε να δει ο σταθμάρχης ότι έχει βάλει δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια κατεύθυνση και έτσι να αποτραπεί η σύγκρουση», ισχυρίστηκε και εξήγησε ότι ο Καραμανλής παραιτήθηκε και ζήτησε «συγγνώμη» εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς η εθνική τραγωδία έγινε με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. «Είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη», παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο Μητσοτάκης γνώριζε ότι οι σιδηρόδρομοι είχαν προβλήματα»

Όσον αφορά κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γνώση για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι, «ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν προβλήματα. Γνώριζε ότι υπήρχαν αδυναμίες σε μεγάλο κομμάτι των σιδηροδρόμων. Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι το έργο ήταν σε καθυστέρηση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γνώριζε ο πρωθυπουργός το χάος που υπήρχε στο σταθμαρχείο της Λάρισας». Ο ίδιος απέδωσε τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία σε έναν συνδυασμό παραγόντων.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές;

Ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει για την ημερομηνία των επερχόμενων εκλογών, σημειώνοντας ότι αυτές θα γίνουν μετά το Πάσχα. «Ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε πει ότι οι εκλογές θα είναι την άνοιξη, δε νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πολύ  σύντομα νομίζω θα έχουμε συγκεκριμένες ειδήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν το Πάσχα αποκλείεται», τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάννης Οικονόμουεκλογές 2023ειδήσεις τώρασιδηροδρομικό δυστύχημαΣΥΡΙΖΑΤέμπηεκλογές