Πολιτική|22.03.2023 18:40

Στα άκρα η κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το «όχι» Ανδρουλάκη σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξή του άναψε φωτιές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δύο φορές ζήτησε να συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και τις δύο φορές εισέπραξε την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι ο Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε τον Ιούλιο του 2015 κατά τη διάρκεια της 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να δει τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά το γραφείο του αρνήθηκε, όπως έγινε μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών.

Από την πλευρά του, όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρεται στον χαιρετισμό των δύο τον Δεκέμβριο του 2021 ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών, όπου όντως τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει τον κ. Ανδρουλάκη «να τα πούνε».

«Εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος, προσθέτοντας ότι «Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά ο θύτης το θύμα του».  

Η οξύτατη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κλιμακωθεί αφού ακούγεται έντονα ότι απάντηση θα δώσει και ο κ. Ανδρουλάκης στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Πάντως, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι δεν υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τον κ. Μάντζο να προσθέτει ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος (ο κ. Μητσοτάκης) βρίσκονται προφανώς σε βέρτιγκο εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του«.  

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία υπενθύμιζε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, «ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση». «Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμιζαν ακόμα.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατίασυνάντηση