Πολιτική|23.03.2023 23:11

Εκλογές 2023: «Δεν θα επηρεάσουν τον τουρισμό», λέει ο Κικίλιας

Newsroom

Στον τουρισμό και τις εκλογές του 2023 αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος τόνισε ότι «η χρονιά απογειώνεται, είναι μία εξαιρετική χρονιά» και επεσήμανε πως τα τουριστικά έσοδα τον Ιανουάριο του 2023 παρουσίασαν αύξηση κατά 72% και οι αφίξεις κατά 86,1%.

«Τσακωνόμαστε σε όλα τα άλλα, ας μην τσακωνόμαστε για τον τουρισμό», είπε στο Star σχετικά με τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον τουρισμό.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να μην αναλάβει πρωθυπουργός είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας οτι «ο κ. Ανδρουλάκης άλλαξε στάση και έχει προσχωρήσει στην άποψη ότι συνεργάζομαι με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αναρωτιέμαι αν σε δύο μήνες στις κάλπες θα είναι διαφορετικά. Αλλιώς είναι τα πράγματα και οι συνθήκες όταν πρέπει να επιλέξεις αν θα κυβερνηθεί η χώρα».

Για το πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη, ο κ. Κικίλιας είπε οτι «η ΝΔ έχει μία μάχη αυτή την στιγμή την πρώτη κάλπη και τα άλλα θα τα συζητήσουμε μετά».

Για τα Τέμπη ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως «μας πονάει και μας στενοχωρεί και προσχωρώ στο ότι ο κ. Μητσοτάκης το παίρνει πάνω του και μαζί με τη συγγνώμη για τα Τέμπη προσπαθεί να δώσει λύσεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλης Κικίλιαςεκλογέςειδήσεις τώρατουρισμόςεκλογές 2023