Πολιτική|24.03.2023 13:00

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο: Οποιαδήποτε απόκλιση από την κοινή περπατησιά μας προκαλεί παραδοξότητα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να μην ήθελε να απαντήσει χθες από το βήμα της Βουλής, όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος σήμερα «κάρφωσε» εκ νέου τον βουλευτή του κόμματος.

«Οποιαδήποτε διαφορά ή αισθητή απόκλιση από την κοινή περπατησιά μας προκαλεί μία ιδιαίτερη παραδοξότητα», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «η αλλαγή πολιτικού ήθους και πολιτικών προσώπων που θα διαχειριστούν το καλό της πατρίδας μας είναι μία πολιτική που μας εκφράζει όλους στο ΠΑΣΟΚ».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιλογή πολιτικού προσώπου στο πρόσωπο του πρωθυπουργού σε περίπτωση συνεργασίας μετά τις εκλογές 2023, ο Δ. Μάντζος τόνισε πως «είναι μία θέση την οποία έχουμε εκφράσει εξαρχής και στην οποία είμαστε σταθεροί και αξιακά προσηλωμένοι. Δεν υποχωρούμε. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η αξιοπιστία και η σταθερότητα ενός πολιτικού προκαλεί τόση έκπληξη. Και, μάλιστα, μου κάνει εντύπωση που αντιδρά το πολιτικό σκηνικό του fake δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ένας πολιτικός αρχηγός, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, πιστεύει στα λόγια του».

Εκτίμησε ότι «εκεί έξω στους δρόμους υπάρχει διάχυτος θυμός, ο οποίος ουσιαστικά συμπυκνώνεται σε μία φράση: Ως εδώ! Αρκετά πια, αλλαγή σελίδας. Τη νέα σελίδα του βιβλίου της ιστορίας μας, όμως, δεν μπορούν να τη γράψουν οι ίδιοι, παλιοί συγγραφείς. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και πολιτικού ήθους. Να μιλήσουμε για την εξουσία, όχι ως λάφυρο ή ιδιοκτησία, αλλά ως μία ιστορική πολιτειακή ευθύνη. Να μιλήσουμε για ανανέωση που δεν θα είναι απλώς ηλικιακή ή επικοινωνιακή αλλά πραγματική. Ανανέωση παραδείγματος, του πώς κάνουμε πολιτική στην πατρίδα μας. Εμείς αυτό ως μήνυμα έχουμε εισπράξει από την Κοινωνία και προσπαθούμε να το μετουσιώσουμε σε πράξη με το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα για διαφάνεια, αξιοκρατία, δίκαιη πράσινη ανάπτυξη και μείωση ανισοτήτων»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογέςΠΑΣΟΚΑνδρέας Λοβέρδοςεκλογές 2023