Πολιτική|27.03.2023 18:21

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπεί πάνω στους νεκρούς - Γενναία η συγγνώμη του πρωθυπουργού

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επενδύει στο ψευδές επιχείρημα του ρουσφετιού προκειμένου να κερδοσκοπήσει πάνω στους νεκρούς. Πολύ άσχημο, έως και απαίσιο». Αυτό τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη συζήτηση επί του νομοσχέδιου για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα να αποφύγουν τη σύγκρουση με πολιτικάντικους όρους, αφού όπως είπε το συμφέρον των κομμάτων για να ανατρέψουν τους παγιωμένους συσχετισμούς είναι μεγάλο. «Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Ουδόλως μπορούν να αντικαταστήσουν τις απώλειες των προσώπων. Προσπαθεί η κυβέρνηση με κάποιο τρόπο να συνδράμει στο δράμα των ανθρώπων. Για τους συγγενείς αυτών των ανθρώπων, η ζωή σταμάτησε την 28η. Σκύβουμε το κεφάλι και προσπαθούμε να βοηθήσουμε, έχοντας συνείδηση ότι απολύτως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που έχασαν», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ευθύνη κατά το μείζον μέρος ανήκει στο δημόσιο ΟΣΕ, όχι στην ιδιωτική εταιρεία. «Δημόσιοι υπάλληλοι οι σταθμάρχες, ο επιθεωρητής. Το να κατηγορούμε δια πάσαν νόσον τον ιδιωτικό τομέα είναι εξωφρενικό», προσέθεσε και χαρακτήρισε απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης να «αλλάξουμε αυτή την κακή νοοτροπία του δημοσίου που ευθύνεται για ό,τι έγινε». Ακόμα χαρακτήρισε πραγματική και γενναία τη συγγνώμη του πρωθυπουργού, όπως και του υπουργού υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τα μέτρα, κατήγγειλε όμως άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να «σπάσει» την απόφαση Τσίπρα για αποχή από τις ψηφοφορίες, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο.

Τέλος, το ΚΚΕ  και το ΜεΡΑ25 επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια ενώ τα υπόλοιπα κόμματα αναμένεται να υπερψηφίσουν τα μέτρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤέμπηΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήεκλογές 2023Άδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώρα