Πολιτική|28.03.2023 21:17

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί» -Αιχμές κατά Λοβέρδου

Newsroom

Στο ερώτημα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας κλήθηκε να απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη (28/03), για εκλογές στις 21 Μαΐου.

«Έχω συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί. «Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δε θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών σημειώνοντας ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δε θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του», ενώ τοποθετήθηκε και για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου που προκάλεσε αντιδράσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι, «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες». «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Όλοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογές 2023Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώρα