Πολιτική|29.03.2023 20:19

ΠΑΣΟΚ: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία παραίτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή

Newsroom

Η ανάγνωση που κάνει η Χαριλάου Τρικούπη, σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που κάνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέει το επιτελείο του, ξεκαθάρισε από τώρα, εκ των προτέρων, τι θα κάνει. Το μήνυμα που έχει στείλει είναι σαφές και κανείς δεν δικαιούται να «θολώνει» την άποψή του. Έχει πει ότι αν δεν λάβει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό δεν θα συμμετάσχει σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Φωτιάδου για το OPEN.

Εάν λάβει ισχυρή εντολή, θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας και θα επιδιώξει να έχει προγραμματικές συγκλήσεις με όπιον κάτσει στο ίδιο τραπέζι και στη συνέχεια να συζητήσουν για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως συμβαίνει στις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Δεν θα επιλέξει εκείνος αυτό το πρόσωπο, δηλαδή δεν θα επιλέξει ποιος θα είναι πρωθυπουργός, όπως του χρεώνει το κόμμα της ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πολύ ξεκάθαρος στο μήνυμά του και στις θέσεις του, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραίτησης από την Ευρωβουλή

Αναφορικά με τη διαδικασία παραίτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή, ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποστείλει email στα αρμόδια όργανα για να αρχίσουν οι διαδικασίες. Ωστόσο, καθώς μεσολαβεί το Πάσχα και το Ευρωκοινοβούλιο κλείνει την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου η αρχές ΜαΊου.

Τέλος, τη θέση του θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου που θα είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μιας και η Εύα Καϊλή είναι προφυλακισμένη εξαιτίας του Qatargate.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚαπλή αναλογικήειδήσεις τώραεκλογές 2023εκλογές