Πολιτική|06.04.2023 20:47

Εκλογές 2023: Ποιοι μένουν εκτός από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Η εκκρεμότητα και οι περιφέρειες που κατέρχονται ηχηρά στελέχη

Newsroom

Κατά 50% είναι ανανεωμένα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κυβερνών κόμμα προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, κι ενώ μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές 2023, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι τα 44 έτη.

Όπως ανέφερε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο του OPEN, δεν θα είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Βαγιωνάς και ο Κώστας Τζαβάρας, καθώς το ζήτησαν οι ίδιοι. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του Κώστα Αχ. Καραμανλή θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια των εκλογών.

Μένει μόνο μια εκκρεμότητα: Αυτή του βουλευτή Θέμη Χειμάρα, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του ΣΔΟΕ. Όπως ανέφερε η Σοφία Φασουλάκη, φαίνεται όμως ότι ο ίδιος λέει πως η έρευνα αυτή έχει ολοκληρωθεί και ότι δεν έχει βρεθεί κάτι το μεμπτό. Ωστόσο βρισκόμαστε εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων.

Σε ποιες περιφέρειες θα βρίσκονται τα ηχηρά ονόματα που κατέρχονται για πρώτη φορά με τη ΝΔ:

  • Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην Α’ Αθήνας.
  • Ο τέως επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία.
  • Στην Ανατολική Αττική η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
  • Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νικόλαος Παπαθανάσης και η αθλητικογράφος, Άρια Αγάτσα.
  • Στον Δυτικό τομέα της Αθήνας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική, Μαρία Συρεγγέλα.
  • Στη Μαγνησία ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα στις φυσικές καταστροφές

Το μήνυμα της ΝΔ

Η ΝΔ ανακοινώνοντας τους νέους υποψήφιους υποστήριξε πως είναι «πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027».

«Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού», σημειώνει η ΝΔ και συνεχίζει:

«Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΚώστας Τζαβάραςεκλογές 2023ψηφοδέλτια