Πολιτική|07.04.2023 11:00

Θεοδωρικάκος στο OPEN: «Κάποιοι μπαχαλάκηδες είναι καθοδηγούμενοι - Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό»

Newsroom

Μια συζήτηση εφόλης της ύλης για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, την υπόθεση της 12χρονης, τον φράχτη στον Έβρο, τις εκλογές και το κόμμα Κασιδιάρη είχε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αρχικά, για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ είπε πως «η ΕΛ.ΑΣ. έχει απόλυτη εντολή και προτεραιότητα να μην επιτρέπει πουθενά το παραμικρό άβατο και να παρεμβαίνει για να επανέρχεται η τάξη και αυτό αποδεικνύεται με πράξει. Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι γιατί κάποιες αυτές τις ημέρες, καθώς έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Μερικοί θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει βρει μια λέξη για να καταγγείλει αυτούς του μπαχαλάκηδες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδους», συνέχισε και υπουργός καυ υπογράμμισε πως: «Η αστυνομία προχτές ξεκίνησε να υλοποιεί ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που προέβλεπε την επέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ από κινούμενο όχημα της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιές. Εκεί δυστυχώς οι άνδρες αυτού του περιπολικού δεν πειθάρχησαν και ενώ είχε δοθεί εντολή να μην πλησιάσουν. Ο μόνος λόγος που γίνεται πειθαρχικός έλεγχος για αυτούς τους αστυνομικούς είναι γιατί παρενέβησαν εντολή για κανέναν άλλο λόγο». 

Για τις συλλήψεις που έγιναν σχετικά με τα επεισόδια απάντησε: «αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Σε ερώτηση για το εάν συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός πιστεύει που θέλει νεκρό απάντησε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση από το καλοκαίρι και ναι, μέχρι και σήμερα θέλει νεκρό. Θέλει νεκρούς. Θέλει να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα».

Για την 12χρονη στον Κολωνό 

Έπειτα, σε ερώτηση για την 12χρονη από τον Κολωνό -θύμα μαστροπείας και βιασμού- και τη δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλο πως δεν έχει απαντήσει ο υπουργός εάν το παιδί δεν έχει προστασία αναφέρει:

«Έτσι νομίζει ο κ. Ηλιόπουλος. Μήπως πρέπει να του στέλνω τις απαντήσεις πρωί, μεσημέρι, βράδυ στο σπίτι του; Μιλάμε σοβαρά; Έχω κάνει δήλωση για αυτό, φυσικά έχει προστασία το παιδί και είχε και πριν. Επιπροσθέτως, θέλω να σας πω πως εκεί που βρίσκεται, οι αστυνομικές Αρχές έχουν επικοινωνία με τους οικείους του παιδιού. Για οτιδήποτε χρειάστηκε. Υπήρξαν καταγγελίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα για κάποιες παρενοχλήσεις, για τρία περιστατικά αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ζήτησα να μην γίνεται δημόσια συζήτηση για την υπόθεση ενός 12χρονου παιδιού. Ας το αφήσουμε δίπλα σε ανθρώπους που λογικά το αγαπούν, να συνέλθει, να ξαναβρεί τον εαυτό του, ας μην το κάνουμε και αυτό τμήμα μιας κομματικής αντιπαράθεσης. Για αυτό είμαι πολύ προσεκτικός στο τι λέω. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε και η αστυνομία να πει πολλά περισσότερα. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε».

Φράκτη στον Έβρο 

Για τον φράκτη του Έβρου και το ζήτημα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη ανέφερε: «είναι αρμοδιότητά μας η κατασκευή του φράκτη και υπέγραψα την Παρασκευή την ανάθεση των επόμενων 35 χιλιομέτρων, έχουμε κατασκευάσει 37,5. Απομένουν στη συνέχεια άλλα 67 χιλιόμετρα για να ολοκληρώσουμε το κομμάτι. Είναι απόλυτη προτεραιότητα να το κάνουμε, είναι αποτελεσματικό μέτρο προστασίας από την παράνομη μετανάστευση.  Κανένα σκάνδαλο οικονομικό δεν είναι (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ). Αν έχουν πει τέτοια κουβέντα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η σύμβαση της ανάθεσης ήρθε στην Επιτροπή της Βουλής, έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

Για τον κ. Παπαδημούλη είπα το εξής: Πρώτον, ζήτησα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο έργο. Είχα πει ‘’συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε;΄΄, να μας πουν τη θέση τους, τι πιστεύουν. Το ζητώ γιατί δεν είναι ένα μικρό θέμα. Δεν είναι ελάσσων ζήτημα. Είναι ένα από τα κορυφαία θέματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης γιατί αφορά την ασφάλεια της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών. Γιατί εκτός του ότι μας προστατεύει από την παράνομη μετανάστευση, πρόκειται για ένα σπουδαίο και βαρύ οχυρωματικό έργο που είναι ενταγμένο και στους σχεδιασμούς της Εθνικής Άμυνας της πατρίδας. Εμείς το θεωρούμε απολύτως χρήσιμο και αναγκαίο και επειδή τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, άρα η αστυνομία και ο στρατός που φυλάνε αυτά τα σύνορα και το έργο αυτό αξίζει να χρηματοδοτηθούν και από την ΕΕ. Όλα αυτό το χρονικό διάστημα δίνουμε μάχες στην Ευρώπη για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Βγαίνει ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει θέμα και ψηφίζει μαζί με άλλους ενάντια στη χρηματοδότηση όχι μόνο του συγκεκριμένου είδους φρακτών. Δεν έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά εμείς παλεύουμε να αποκτήσει. Αυτή η στάση λοιπόν ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα. Αν ο λαός ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι δεν θέλει να γίνει ο φράκτης».

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στις εκλογές λέγοντας πως «υπάρχουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι πολίτες και μάλιστα θα γίνουν με έναν εκλογικό νόμο, την απλή αναλογική, τον οποίο επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε καταλάβει, όταν ήταν στην κυβέρνηση πως θα χάσει τις εκλογές. Δεν τον κάνανε για λόγους αρχών, το κάνανε για να δυναμιτίσουν το τοπίο όταν θα έφευγαν εκείνοι. Αυτόν τον εκλογικό νόμο ο ελληνικός λαός μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνο με την ψήφο του. Μόνο δίνοντας μια πολύ μεγάλη δύναμη στη ΝΔ για να αποκλειστεί σε αυτές τις εκλογές ο αποκλεισμός μιας κυβέρνησης χωρίς τη ΝΔ, ο οποίος θα μπορούσε να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Δεν πρέπει κανένας πολίτης να σκέφτεται να μην πάει στις κάλπες γιατί θα πάει τη δεύτερη φορά. Είναι απαραίτητο η ΝΔ να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό, όσο γίνεται κοντά στο ποσοστό που στις εκλογές που θα γίνουν λογικά με το νέο εκλογικό νόμο να της δίνει αυτοδυναμία».

Για το κόμμα Κασιδιάρη 

Για το κόμμα του πρωτόδικα καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη αναφέρει πως «ο νόμος που έχει ψηφιστεί οδηγεί λογικά σε απόφαση πως δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές ένα τέτοιο κόμμα. Μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ποτέ πως σε ένα κόμμα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα βρεθεί ένας ανώτατος δικαστικός να ηγηθεί. Είναι πολύ δυσάρεστο για τη χώρα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολωνόςειδήσεις τώραΤάκης ΘεοδωρικάκοςΈβροςεκλογές 2023εκλογές