Πολιτική|07.04.2023 12:42

Αιχμές Τσαπανίδου μετά τη δήλωση Θεοδωρικάκου: «Δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη»

Newsroom

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις δηλώσεις που έκανε στο Open ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει νεκρούς για να δυναμιτίσει το κλίμα» ενόψει των εκλογών, αναφερόμενος στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου ζητά από τον πρωθυπουργό να «καταδικάσει τις διχαστικές δηλώσεις» και να «αποπέμψει τον κ. Θεοδωρικάκο».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ “θέλει νεκρούς”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Οι δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου

Σημειώνεται πως ο υπουργός ανέφερε πως: «Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι γιατί κάποιες αυτές τις ημέρες, καθώς έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Μερικοί θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει βρει μια λέξη για να καταγγείλει αυτούς του μπαχαλάκηδες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδου», σημείωσε. 

Σε ερώτηση για το εάν συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός πιστεύει που θέλει νεκρό απάντησε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση από το καλοκαίρι και ναι, μέχρι και σήμερα θέλει νεκρό. Θέλει νεκρούς. Θέλει να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023εκλογέςΤάκης ΘεοδωρικάκοςΑΣΟΕΕ