Πολιτική|07.04.2023 13:42

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ για κόμμα Κασιδιάρη: Φιάσκο η τροπολογία - «Ο Μητσοτάκης μετατρέπεται σε χορηγό της Ακροδεξιάς»

Newsroom

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη νέα ρύθμιση που προωθείται ώστε να αποκλειστεί από τις εκλογές το νεοναζιστικό κόμμα του καταδικασμένου εγκληματία Ηλία Κασιδιάρη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί για παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του δικαστικού Σώματος και καλεί τον πρωθυπουργό, να «αναλάβει μόνος του την ευθύνη για την παρωδία».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Όταν προειδοποιούσαμε για τις συνταγματικές ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο ίδιος μαζί με το ΚΙΝΑΛ απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν μία τροπολογία που αποδεικνύεται δυστυχώς φιάσκο.

Ένα μήνα μετά και ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, διαβλέποντας το αδιέξοδο, ετοιμάζεται να φέρει νέα τροπολογία για να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, παρεμβαίνοντας όμως ευθέως στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του δικαστικού Σώματος που θα αποφασίσει. Το μόνο που καταφέρνει όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς.

Σε αυτήν την παρωδία θα αναλάβει μόνος του την ευθύνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΗλίας Κασιδιάρηςεκλογές 2023νεοναζίΣΥΡΙΖΑεκλογέςΝέα Δημοκρατία