Πολιτική|07.04.2023 13:56

Αιφνίδια σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: «Προβοκάτορας» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - «Θέμα πολιτικής ομαλότητας στον δρόμο για τις εκλογές»

Newsroom

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση στο OPEN του Τάκη Θεοδωρικάκου, το πρωί της Παρασκευής (07/04), ότι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καθοδηγεί τους μπαχαλάκηδες» καθώς και ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε, στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, στην Κουμουνδούρου, επικρατεί βαθύτατη ενόχληση για τις δηλώσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη ενώ είναι έντονες οι αντιδράσεις καθώς, συνδέουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, την πολιτική ομαλότητα μέχρι τις εκλογές. Ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέδωσε σχεδόν ευθέως την κατηγορία ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση, στον δρόμο για τις εκλογές, θέλει νεκρούς.

«Δεν πάμε έτσι σε εκλογές»

Στελέχη της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέτουν θέμα ουσιαστικής ομαλότητας για την εκλογική διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, στελέχη του κόμματος όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλούν με πολύ άσχημο τρόπο για τον υπουργό προστασίας του πολίτη, τον οποίο και αποκαλούν «προβοκάτορα» και ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, να καταθέσει τα στοιχεία που έχει εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν πάμε έτσι σε εκλογές», διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, βάζοντας βέτο για την παραμονή Θεοδωρικάκου στο υπουργείο και, τώρα, μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης, καθώς υπάρχει σοβαρή πολιτική εμπλοκή.  


Τσαπανίδου: «Δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη»

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις δηλώσεις που έκανε στο Open ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει νεκρούς για να δυναμιτίσει το κλίμα» ενόψει των εκλογών, αναφερόμενος στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου ζητά από τον πρωθυπουργό να «καταδικάσει τις διχαστικές δηλώσεις» και να «αποπέμψει τον κ. Θεοδωρικάκο».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ “θέλει νεκρούς”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Απάντηση Οικονόμου σε Τσαπανίδου

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου, απάντησε στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο ΣΥΡΕΙΖΑ «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».

Οι δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου

Σημειώνεται πως ο υπουργός ανέφερε πως: «Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι γιατί κάποιες αυτές τις ημέρες, καθώς έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Μερικοί θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει βρει μια λέξη για να καταγγείλει αυτούς του μπαχαλάκηδες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδου», σημείωσε. 

Σε ερώτηση για το εάν συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός πιστεύει που θέλει νεκρό απάντησε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση από το καλοκαίρι και ναι, μέχρι και σήμερα θέλει νεκρό. Θέλει νεκρούς. Θέλει να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα».

Νέα δήλωση Θεοδωρικάκου

«Εκείνοι:
- που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία
συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
-που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους
περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχρονο κοριτσάκι στον Έβρο
- που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου
κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι φερόμενοι δράστες είναι ήδη στη
φυλακή
- που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
- που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους
αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν
την απάντηση που τους πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21
Μαΐου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΠάνος ΣκουρλέτηςΣΥΡΙΖΑυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΤάκης ΘεοδωρικάκοςΠόπη Τσαπανίδουεκλογές 2023