Πολιτική|07.03.2019 11:05

Γιώργος Ορφανός: Του χρόνου θα γιορτάσουμε την ημέρα της γυναίκας στο δημαρχείο

Newsroom

Την πεποίθηση ότι του χρόνου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει μαζί με όλες και όλους τους Θεσσαλονικείς την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στη γυναίκα, που διοργάνωσε μαζί με τη σύζυγό του, Μερόπη. Όπως σημείωσε, στο μέλλον η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα αποτελεί τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης, της κοσμοπολίτισσας Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» στην εκδήλωση, στην οποία η αίθουσα ήταν κατάμεστη, έδωσε πλήθος κόσμου, καθώς και τέσσερις διακεκριμένες γυναίκες της Θεσσαλονίκης από διαφορετικούς χώρους, που άνοιξαν την καρδιά τους για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Τον πολυσχιδή και πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας σήμερα παρουσίασαν η επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της MLS Innovation Inc, Βίκυ Ζαχαριάδου – Καματάκη, η επαγγελματίας αθλήτρια πετοσφαίρισης, Εύα Χαντάβα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Χατζημελετίου και η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, Σίσσυ Χρηστίδου.

Τις κεντρικές ομιλήτριες παρουσίασε η οικοδέσποινα, Μερόπη Ορφανού. Την εκδήλωση πλαισίωσαν υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό αποφθέγματα μεγάλων γυναικών. Την εκδήλωση έκλεισε ο Γιώργος Ορφανός, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, λόγια αγάπης και σεβασμού αντρών για τις γυναίκες. Ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα τιμούμε όλοι μαζί την Γυναίκα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη μας. Στη πόλη μας. Στην αίθουσα αυτή ωδή για την γυναίκα. Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά που πράττουμε κατά τον κοινό νου αλλά με πολύ αγάπη και ποικίλα συναισθήματα»

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την σύζυγό του Μερόπη, αλλά και τις δύο του κόρες του και διάβασε τις ρήσεις γνωστών αντρών που υμνούν το γυναικείο φύλο έκλεισε με την ευχή: «Του χρόνου στο Δημαρχείο της πόλης θα την γιορτάσουμε με όλες και όλους τους Θεσσαλονικείς! Στο μέλλον η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα είναι η μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης. Της κοσμοπολίτισσας Θεσσαλονίκης».

Γιώργος Ορφανόςδήμος Θεσσαλονίκης