Πολιτική|10.04.2023 18:03

Βορίδης: Διαδικαστικού τύπου η τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη - Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε μερίδα ψηφοφόρων του

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ως διαδικαστικού τύπου χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης την νέα τροπολογία για μπλόκο στην κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει κάποιου είδους σφάλμα ή αβελτηρία, καθώς «δεν έχει διορθωθεί τίποτα γιατί δεν χρειάζεται».

«Ως προς την ουσία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει βήμα πίσω. Άρα δεν ξέρω γιατί το συζητάμε. Μα δεν αλλάζουμε κάτι μένει ως έχει στο σύνολο των προϋποθέσεων. Συζητάμε ένα ζήτημα οργανωτικού χαρακτήρα», υπογράμμισε και εξήγησε πως η ρύθμιση έχει αυξημένο βάρος και γιατί ανατίθεται στον Άρειο Πάγο να κάνει ουσιαστικές κρίσεις ως προς τα ζητήματα που θέτει ο νόμος.

«Γεννήθηκε ένα ερώτημα. Θέλουμε αυτή η κρίση να είναι ενισχυμένη, να μην είναι διαβλητή;. Να μην πει κάποιος διαλέξατε τη σύνθεση και επομένως δεν ήταν το σύνολο των αεροπαγιτών. Θα ήταν εκτεθειμένος σε μια δημόσια κριτική ότι κάποιος τους διάλεξε. Ερώτηση: ο κακόβουλος, αυτός που θα διαφωνούσε δεν θα μπορούσε να το πει αυτό; εμφιλοχωρούσε μια καχυποψία, Η απάντηση είναι ναι. Λέμε κάτι απλό: Ποιο είναι το α1 του Αρείου Πάγου.  Δεν το διάλεξα εγώ, δεν επιλέγω τη σύνθεσή του. Άρα εδώ ενισχύουμε και θωρακίζουμε την κρίση».

Ο Υπουργός Εσωτερικών άσκησε έντονη κριτική προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 έχουν πάρει θέση αρχικής αντίρρησης στο θέμα. Ότι δεν πρέπει η δικαιοσύνη να παίρνει θέση για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Εσφαλμένη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχει το εξής θέμα. Όταν υπάρχουν καταδικασμένοι για τέτοιες πράξεις, θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα οι κατάδικοι να είναι αρχηγοί κόμματος και να θέτουν υποψηφιότητα; Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικού τύπου λεπτομέρειες που πάτε να κρυφτείτε», είπε και μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλείνει το μάτι προς μερίδα ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη.

«Το πρόβλημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε και δεν ψηφίζει. Όταν βλέπει κάποιος το στρατηγικό αποτέλεσμα δεν κρύβεται από την λεπτομέρεια. Το εκλογικό ακροατήριο του Κασιδιάρη  εκτός από αυτούς που έχουν εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις είναι ένα οργισμένο ακροατήριο που θέλει να τιμωρήσει το σύστημα. Εσείς δεν θέλετε να αποκοπείτε απ’ αυτό. Ένα μη ακυρωμένο ακροατήριο που απλώς είναι τυφλά οργισμένο , θέλετε ένα ματάκι να του κλείσετε. Σε αυτούς, όχι στους άλλους, και να πείτε εμείς δεν είμαστε με αυτούς που σας κυνηγήσανε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε κάτι αδιανόητο. «Καταφέρατε να συμβεί κάτι θεσμικά αδιανόητο: η κυβέρνηση λογομαχούσε δημοσίως με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Αρείου Πάγου» είπε και προσέθεσε: «Έχετε ρίξει τόσο νερό στο μύλο Κασιδιάρη που τον ηρωοποιήσατε». Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως έχει δίκιο ο Χρήστος Τζανερρίκος να παίρνει προσωπικά όσα προβλέπει η συγκεκριμένη ρύθμιση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσή Αυγήειδήσεις τώραεκλογές 2023εκλογέςΜάκης ΒορίδηςΗλίας Κασιδιάρης