Πολιτική|18.04.2023 06:45

Αλέξης Γεωργούλης: Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν είχε ενημερώσει για την καταγγελία - Στενή συνεργάτης του Ανδρουλάκη η καταγγέλλουσα

Βούλα Κεχαγιά

Μονόδρομος ήταν για την Κουμουνδούρου η αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που,  όπως ανακοινώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  υπήρξε αίτημα των βελγικών εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του.

Το θέμα κρίθηκε ως ιδιαίτερα σοβαρό από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε εις βάρος του ευρωβουλευτή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση «για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια» σύμφωνα με τη δήλωση του ίδιου του καταγγελλόμενου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαφαίνεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση, μία υφέρπουσα ενόχληση η οποία δε σχετίζεται μόνο με τον πυρήνα μιας ούτως ή άλλως σοβαρής καταγγελίας αλλά και με το γεγονός πως ο ευρωβουλευτής που τέθηκε εκτός κόμματος δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως για την ύπαρξή της και άφησε τις καταστάσεις να εξελιχθούν αφήνοντας το κόμμα του στο σκοτάδι.

Στενή συνεργάτης του Ανδρουλάκη η καταγγέλλουσα

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο διότι σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα δεν είναι μόνο νομική σύμβουλος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές αλλά συγχρόνως φέρεται να είναι στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως μέλος ανώτερου συλλογικού οργάνου του κόμματός. Οι πληροφορίες δε, επιμένουν ότι η καταγγέλλουσα σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία αυτά και η σχέση της με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αποτρέπουν σκέψεις πως η ίδια η νομική σύμβουλος που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση πιθανότατα να είχε ενημερώσει την ηγεσία του κόμματός της.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αρνηθεί την κατηγορία με κατηγορηματικό τρόπο κάτι που αποτυπώνεται και στη δήλωσή του: «Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σ’ αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία- λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας». 

Ευρωκοινοβούλιοειδήσεις τώραάρση ασυλίαςΑλέξης Γεωργούληςευρωβουλευτέςπαρενόχλησηκαταγγελία