Πολιτική|18.04.2023 17:35

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγέλλουσα τον κατονόμασε όταν είδε δράσεις του για το #Metoo - Αναφορές για δεύτερη καταγγελία

Newsroom

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις από την στιγμή που η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Οι πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και η καταγγελία έχει γίνει πράγματι το 2020 από δικηγόρο, η οποία σήμερα εργάζεται για την Κομισιόν, ενώ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ταυτότητα του Αλέξη Γεωργούλη δεν είχε προσδιοριστεί για πολλούς μήνες και το πρόσωπο που καταγγέλλεται πήρε σαφή μορφή τον Οκτώβριο του 2021, όταν το θύμα είδε τον Αλέξη Γεωργούλη να συμμετέχει στην καταδίκη της βίας κατά των γυναικών στο πλαίσιο του κινήματος #Metoo.

Το θύμα θεώρησε υποκριτική την στάση του κυρίου Γεωργούλη και προσδιόρισε την ταυτότητά του στις Αρχές. Η καταγγέλλουσα θεώρησε τότε υποκριτική την στάση, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος τέθηκε εκτός κόμματος), και αποφάσισε να τον κατονομάσει και να προσχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του.

Αναφορές για δεύτερη καταγγελία

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Ευρωβουλευτής έχει οχληθεί και για δεύτερη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Υπάρχουν αναφορές ότι τους πρώτους μήνες που ο Γεωργούλης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, το 2019, όταν νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, φέρεται να εξέφρασε παράπονα σε συναδέλφους της για απρεπή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντί της. Οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έχουν λάβει καμία νομική μορφή και δεν επιβεβαιώνονται.

Ζέφη Δημαδάμα: «Υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας»

Η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίλησε για την υπόθεση στο Mega, λέγοντας πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν είναι πως οι διαρροές έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚκαταγγελίαΑλέξης ΓεωργούληςΕυρωκοινοβούλιοειδήσεις τώρα