Πολιτική|21.04.2023 06:45

Εκλογές 2023 - Διμέτωπος Ανδρουλάκης εναντίον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα σε Μητσοτάκη – Τσίπρα

Newsroom

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στα μαχαίρια (ελέω και της υπόθεσης Γεωργούλη), αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης φροντίζει να παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η λογική της αυτόνομης πορείας στο δρόμο προς τις εκλογές 2023, που από την αρχή είχε καθορίσει ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να αλλάξει. Πολλοί, μάλιστα, θυμίζουν την φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όταν είχε υπογραμμίσει πως «ότι λέω είναι γραμμένο στην πέτρα».  

Χθες από την Λέσβο ο ίδιος φρόντισε να πάρει εκ νέου ίσες αποστάσεις με αφορμή και την υπόθεση Γεωργούλη και συγκεκριμένα τις αναρτήσεις μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους, “κουκουλοφόρων”, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν  προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους».

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τη ΝΔ για την κατάσταση στο μεταναστευτικό (μια από τις κόκκινες γραμμές του ΠΑΣΟΚ): « Έχει ευθύνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διότι για να τα πηγαίνει καλά με τις δεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης που δεν θέλουν την αναθεώρηση του Δουβλίνου,  έκανε τον Πόντιο Πιλάτο τα τελευταία τέσσερα  χρόνια. Άρα, από τη μία είμαστε απέναντι στην πολιτική ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, την οποία εφάρμοσε ο κ.Τσίπρας, από την άλλη θεωρούμε αδιανόητη τη στρατηγική να μην προσπαθεί η χώρα μας να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου». 

Από τα παραπάνω, εξηγούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, πως γίνεται εμφανές πως δεν υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι, αλλά και ένας τρίτος όσο κι αν ορισμένοι θέλουν να «παγιδεύσουν» το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ν. Ανδρουλάκης είπε: «Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο χωρίς γραβάτα. Είναι και με γραβάτα και με κολάρο, όπως αποδεικνύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε καθαρή θέση: Προφανέστατα, για εμάς, η θάλασσα έχει σύνορα. Προφανέστατα, κάθε ευρωπαϊκό κράτος έχει χρέος να προστατεύει τα σύνορα του».

Και τέλος ως προς το διακύβευμα της κάλπης των εθνικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Μπορεί να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων αυτός που υποσχόταν "σεισάχθεια" και ξεπούλησε τα κόκκινα δάνεια του ελληνικού λαού στα funds; Μπορεί να μιλάει για προστασία της πρώτης κατοικίας των πιο αδύναμων Ελλήνων αυτός που ουσιαστικά απάλειψε κάθε προστασία της; Ή μήπως μπορούν να εγγυηθούν μία ισχυρή Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών, τα πρόσωπα, που καταπάτησαν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου;»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςεκλογέςΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023