Πολιτική|22.04.2023 06:15

Εκλογές 2023: Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου για την υπόθεση Γεωργούλη

Βούλα Κεχαγιά

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς έχει εισέλθει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, που τυπικά διαλύεται και η Βουλή περιοδεύει στη Χαλκιδική και ακολούθως στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη και τύποις πλέον της προεκλογικής περιόδου βρίσκει την Κουμουνδούρου αποφασισμένη να αλλάξει την ατζέντα της προεκλογικής αναμέτρησης αποτρέποντας την ανάπτυξη θεματολογίας που ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία κι επί της ουσίας απομακρύνει τη συζήτηση από τα προγραμματικά ζητήματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναγνωρίζουν πως η υπόθεση Γεωργούλη προκάλεσε ένα “κράτημα” στη δυναμική του κόμματος, θεωρούν όμως ότι αυτό είναι προσωρινό και ότι ήδη έχει αλλάξει καθώς η ΝΔ βρίσκεται σε αδυναμία να συντηρήσει ένα θέμα που δεν έχει άλλες προεκτάσεις που να αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό φορέα. Την ίδια ώρα μάλιστα, που όπως λένε κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου η Πειραιώς γνωρίζει και πως “δεν είμαστε όλοι ίδιοι” και ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να παρέμβει νωρίτερα στην υπόθεση Γεωργούλη από την στιγμή που ούτε η οικογένεια της ίδιας της καταγγέλλουσας είχε γνώση των γεγονότων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλουν να πιστεύουν ότι η νέα “κρίση” στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεπεραστεί και να μην αποτελέσει σημείο αποτρεπτικό για μία κυβερνητική συνεργασία εφόσον το επιτρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών την επομένη της κάλπης της απλής αναλογικής. Για τον λόγο αυτό όλες τις προηγούμενες ημέρες απέφυγαν συνειδητά να ασκήσουν κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή να απαντήσουν με έντονο τρόπο στην επίθεση που δέχτηκαν ότι διέρρευσαν τα στοιχεία του θύματος κρατώντας μία μετριοπαθή περισσότερο στάση που συμπυκνώνεται στη λογική “μηδενική ανοχή, είμαστε πάντα με τα θύματα”. 

Τη Δευτέρα τελικώς ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Κω (τα Δωδεκάνησα θα είναι μία από τις τρεις περιφέρειες στην οποία θα είναι υποψήφιος), ενώ την Τρίτη θα επισκεφθεί την Κρήτη και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση στα Χανιά όπου ήδη θα έχει μιλήσει (απόψε) ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη θα συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών και την Πέμπτη θα μιλήσει σε εκδήλωση με εκπροσώπους της νέας γενιάς. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία στην Χίο.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΑλέξης Γεωργούληςεκλογές 2023εκλογές