Πολιτική|23.04.2023 11:47

Δένδιας για Σουδάν: «Μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο - Σε ετοιμότητα για απεγκλωβισμό Ελλήνων»

Newsroom

Σε δηλώσεις για το Σουδάν προχώρησε ο Νίκος Δένδιας, από το υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που Έλληνες είναι για δεύτερη εβδομάδα εγκλωβισμένοι στο Χαρτούμ που σφυροκοπείται από σφοδρές μάχες.

«Αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων, στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών», γνωστοποίησε ο ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, είπε πως «έχει ενεργοποιηθεί με εντολή μου μονάδα διαχείρισης κρίσεων που βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΕ αλλά και συνεδριάσει δύο φορές την ημέρα» και πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΞ παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη μέλη για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμένου.

Μάλιστα, τόνισε πως στον κατάλογο των Ελλήνων πολιτών που πρέπει να απεγκλωβιστούν περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κύπρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣουδάνΝίκος Δένδιαςειδήσεις τώραΈλληνεςαπεγκλωβισμός