Πολιτική|24.04.2023 06:15

Εκλογές 2023: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποδομεί το κεντρικό προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ - Στην Κω συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα

Βούλα Κεχαγιά

Σε αποδόμηση του κεντρικού προεκλογικού αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας για την επενδυτική βαθμίδα προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεδομένου ότι η κατάκτησή της αποτελεί και τον “εθνικό λόγο” τον οποίο επικαλέστηκε ο κ. Μητσοτάκης προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προσφυγή στις κάλπες.

Η Κουμουνδούρου όχι μόνο προώθησε βίντεο που δείχνει δηλώσεις από το 2019 έως και το σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω των οποίων υπήρχαν συνεχείς διαβεβαιώσεις για εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά συγχρόνως θύμισε πως η κυβέρνησή του αφήνει το δημόσιο χρέος 44 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο, όπως επίσης και το ιδιωτικό 40 δισεκατομμύρια πιο αυξημένο, αλλά και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών δέκα φορές μεγαλύτερο.

“Την επενδυτική βαθμίδα θα τη φέρει και αυτή η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα, όπως έφερε και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια” σχολίασε η Κουμουνδούρου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης ανέφερε πως “όσο την είδατε εσείς άλλο τόσο την είδε κι αυτός”.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε ένα μεγάλο σφάλμα υποστηρίζοντας στις δημόσιες εμφανίσεις του κάτι που δεν στέκει απέναντι σε καμία λογική και αυτοακυρώνεται ως ισχυρισμός, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη χώρα τα μνημόνια.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χαρακτήρισε ανέκδοτο τη σχετική του κ. Μητσοτάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια και η ΝΔ μάς έβγαλε από αυτά τονίζοντας πως “είναι για γέλια και για κλάματα γιατί αυτό είναι στρατηγική της alt right, η στρατηγική του Τραμπ, όταν εμφάνιζε ως αλήθεια το πιο χυδαίο και ξεδιάντροπο ψέμα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας που περιοδεύει σήμερα στην Κω απευθύνθηκε όμως μέσα στο Σαββατοκύριακο προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχολιάζοντας πως πρέπει να υπάρξει τάξη στην ασυδοσία και στοιχειώδεις κανόνες ισονομίας στην παρουσία όλων των κομμάτων. “Θέλω να ζητήσω στοιχειώδεις κανόνες ουσιαστικού διαλόγου, όχι τοξικότητας, στην πορεία προς τις εκλογές” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου ενημέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει σήμερα τρία αιτήματα προς την Διακομματική Επιτροπή με αιτούμενο τη διαφάνεια, τον πλουραλισμό και την ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητεί να διεξαχθούν δύο debates σε εθνική εμβέλεια, μία με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών και μία δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, αιτείται να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και συγχρόνως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους.

Κατά την Κουμουνδούρου η αντίδραση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δείχνει ότι δεν υπάρχει καμιά καθαρή απάντηση για το debate “αντιθέτως αναζητούν δικαιολογία για να κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023