Πολιτική|26.04.2023 22:03

Αλέξης Γεωργούλης: Και τρίτη επιστολή στη Μετσόλα – Ζητεί επίσπευση της άρσης ασυλίας

Newsroom

Ακόμη μια επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του έστειλε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και κακοποίηση.

Είναι η τρίτη επιστολή του Έλληνα ευρωβουλευτή, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες. Αυτήν τη φορά, ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Στην επιστολή, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δε συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με την σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου, ωστόσο υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής

Παράλληλα, από τη Δευτέρα ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, επιστρέφοντας για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςκακοποίησηΑλέξης Γεωργούληςειδήσεις τώραάρση ασυλίας